HomeSportsZiraat Türkiye Kupası nın sahibi belli oluyor

Ziraat Türkiye Kupası nın sahibi belli oluyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Beşiktaş ile Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geliyor… 33 sezon sonra finalde kozlarını paylaşacak iki takım, 62. Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek için mücadele edecek.

Ziraat Türkiye Kupası’na 5. turdan başlayan siyah-beyazlı ekip sırasıyla Eyüpspor, Bitexen Antalyaspor, Tümosan Konyaspor ve MKE Ankaragücü’nü eleyerek finale yükseldi. Daha önce 16 kez final oynayan Beşiktaş, kupayı 11. kez kazanmanın peşinde…

Bu sezon lig performansı ile şampiyonluk yarışından erken kopan siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarına gitmek şansı için de sahaya çıkıyor. Siyah-beyazlılar kupayı kazanması halinde gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne play-off turundan katılacak. 

Siyah-beyazlılarda sakatlığı nedeniyle Atakaş Hatayspor maçında oynamayan Rachid Ghezzal’ın durumu maç saatinde belli olacak. Ghezzal’ın durumu sağlık heyetinin yapacağı son değerlendirme ile netlik kazanacak. Sakatlığı bulunan bir başka isim olan Jackson Muleka ise kupa finalinde forma giyebilecek. 

Trabzonspor ise; Çorum FK, Manisa FK, Gençlerbirliği, Rams Başakşehir ve VavaCars Fatih Karagümrük’ü eleyerek finale yürüdü… Bu karşılaşmalarda 16 gol atan Karadeniz temsilcisi, kalesinde ise 5 gol gördü. Trabzonspor 15 kez mücadele ettiği finalde 9 kez mutlu sona ulaştı… 

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile  5. kez karşı karşıya gelen Karadeniz temsilcisi, 3 sezon aranın ardından 10. kupasının peşinde. Trabzonspor’un kupayı kazanması halinde, Ertuğrul Doğan başkanlığındaki yönetim kurulunun ilk kupası olacak. 

Karadeniz ekibinde sakatlığı bulunan ve final öncesi yapılan son antrenmana da katılamayan Nicolas Pepe ise Abdullah Avcı’nın şans vermesi durumunda finalde görev alabilecek.

Saat 20:45’te başlayacak ve Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliğini yapacağı finalde hakem Ali Şansalan düdük çalacak.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img