HomeShoppingYKS öncesi MEB’den online deneme imkanı

YKS öncesi MEB’den online deneme imkanı

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

YKS deneme sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) önemli bir açıklama geldi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere online deneme imkanı sunuyor. Bu online deneme imkanı, öğrencilere sınav formatına ve süresine uygun pratik yapma şansı vererek sınavda daha hazırlıklı olmalarına yardımcı oluyor. Denemeler, MEB’in resmi internet sitesi üzerinden erişilebilir ve genellikle YKS sınavının formatına uygun olarak hazırlanmış sorular içeriyor.

OGM Materyal web sitesi üzerinden yapılacak olan çevrim içi deneme sınavı TYT, AYT ve YDT için ayrı ayrı günlerde yapılacak. TYT deneme sınavı 25 Mayıs 2024 tarihinde, AYT denemesi 26 Mayıs 2024 tarihinde ve 27 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar sınava, 10:00-20:00 saatleri arasında giriş sağlayabilecek.

MEB YKS deneme sınavına yalnızca 12. sınıflar ile mezun öğrenciler giriş yapabilecek. Öğrenciler eba şifreleri ile mezun öğrenciler ise e-Devlet şifreleri ile deneme sınavına erişim sağlayacak. İşte sınava erişim adresi; https://ogmmateryal.eba.gov.tr

Sonuçlar, sıralamalar ve puanlar 28 Mayıs 2024 tarihinde yine aynı sistem üzerinden saat 10:00 itibarıyla erişilebilir olacak. Ayrıca, deneme sınavının soru çözümleri, sonuçların açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak. Bunun yanı sıra, öğrenciler için uzmanlar tarafından rehberlik yayını da YouTube üzerinden gerçekleştirilecektir.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img