HomeGolfYenilenen 2024 model Volkswagen Golf fiyatları ve teknik özellikleri

Yenilenen 2024 model Volkswagen Golf fiyatları ve teknik özellikleri

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Yeni Golf GTI modelinde yapılan iyileştirmeler dikkat çekici. Yenilenmiş tasarım, daha güçlü motor, yeni renk seçenekleri, iç tasarım değişiklikleri ve yapay zeka desteği, aracın her yönüyle daha gelişmiş olduğunu gösteriyor. Volkswagen, bu modelle 50. yılını kutlarken, oldukça başarılı bir iş çıkarmış gibi görünüyor.

Yeni Golf GTI’da, turboşarjlı 2.0 litrelik 4 silindirli motor 262 beygir güç üretiyor. Mevcut modellerin 241 beygir güç ürettiği düşünülürse, bu ciddi bir güç artışı demek. Ancak, manuel vites seçeneğinin kaldırılmasıyla birlikte, manuel modeller serinin bir parçası olmayacak.

Araçta yapılan diğer yenilikler arasında ön tampon, LED farlar ve stop lambalarındaki küçük değişiklikler bulunuyor. Modern bir tasarıma kavuşan Golf GTI, yeni siyah tavanı, farklı mavi, gümüş ve siyah renk seçenekleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, isteğe bağlı aydınlatmalı VW amblemi de bulunuyor.

2025 model Golf GTI’da direksiyon üzerindeki dokunmatik düğmelerin yerini gerçek, fiziksel düğmeler almış durumda. Ana ekrandaki dokunmatik kaydırma çubukları ise aydınlatılarak daha kullanışlı hale getirilmiş. Bilgi eğlence ekranı ise 12,9 inç büyüklüğünde ve MIB4 yazılımını kullanıyor. Menü tasarımı yenilenmiş ve yapay zeka ile desteklenen sesli asistan, daha fazla komut algılayabiliyor ve bazı sorulara cevap verebiliyor.

Türkiye’ye getirilen yeni Golf modelinde ise GTI’dan farklı olarak minimal değişiklikler yapıldığı görülüyor. Tasarım anlamında büyük farklılıklar bulunmamakla birlikte, tüm modellerde LED farlara geçiş yapılmış ve ön farlarda ufak değişiklikler gerçekleştirilmiş. Arka kısımda ise stop lambaları derinlik yaratacak şekilde yenilenmiş.

Yeni 2024 Volkswagen Golf Tanitildi Iste Tasarimi Ve Ozellikleri173417

Motor seçeneklerine baktığımızda, giriş seviyesi Golf modelinin 1.5 litrelik benzinli motor seçeneği bulunuyor. Bu motorlar 116 ve 150 beygir güç üretebiliyor ve altı ileri vitese sahip. 1.5 eTSI mild-hybrid versiyonlar da aynı güç üretim kapasitesine sahip ancak yedi ileri DSG şanzıman ile sunuluyor. Ayrıca, 201 beygir güç sunan 2.0 TDI model de mevcut. 1.5 TSI temelli şarjlı hibrit Golf GTE ise toplamda 268 beygir güç üretiyor.

Volkswagen’in yeni Golf serisi, sunduğu yenilikler ve geliştirmelerle dikkat çekiyor ve Türkiye pazarında da ilgi görmeye aday.

İŞTE FİYATLARI

Gryrckuxaaex3Cs (1)

Kaynak: Haber Merkezi

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img