HomeFashionWoolmark 60. Doğum Gününde Geri Dönüştürülmüş Yün Şartnamesi'ni Tanıttı

Woolmark 60. Doğum Gününde Geri Dönüştürülmüş Yün Şartnamesi’ni Tanıttı

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Çeviren

Gözde Meriç

Published



10 Tem 2024

Woolmark, 60. kuruluş yıldönümünde, ilk kez geri dönüştürülmüş elyafa uygulanacak olan yeni bir Geri Dönüştürülmüş Yün şartnamesini tanıtıyor.

Woolmark

Üç ana logoya sahip olan daha geniş Woolmark Sertifikasyon Programına dahil oluyor: Woolmark (%100 saf yeni yün), Woolmark Blend (%50-99,9 yeni yün) ve Wool Blend (%30-49,9 yeni yün).

Şirket yaptığı açıklamada, The Woolmark Company tarafından dünya çapında yürütülen Sertifika Programının yün kalitesi için altın standart olduğunu ve yeni RW-1 spesifikasyonu altında Geri Dönüştürülmüş Yün alt markasının piyasaya sürülmesinin “daha sürdürülebilir bir tekstil endüstrisine doğru önemli bir adım olduğunu” belirtti.

Şirketin Genel Müdürü John Roberts, “Yün, dünya çapında en çok geri dönüştürülen giyim elyafıdır” dedi. “Yeni Geri Dönüştürülmüş Yün markamız, doğrusal üretim modelinden döngüsel üretim modeline geçişi destekleyerek atık ve kirliliği azaltıyor” dedi.

Yeni spesifikasyon, ürünlerin en az %20 geri dönüştürülmüş yün içermesini ve aynı zamanda The Woolmark Certification Program’ın kalite standartlarını karşılamasını sağlıyor.

Ürünler, hem kumaş kesim atıkları gibi tüketici öncesi kaynaklardan hem de Global Recycled Standard (GRS) ve Recycled Claim Standard (RCS) gibi standartlar tarafından onaylanmış giysiler gibi tüketici sonrası kaynaklardan geri dönüştürülen yünleri içerebilecek.

Woolmark

Roberts, “Yün, giyim elyafı pazarının yalnızca %1’ini oluşturuyor,” diye ekledi. “Bu olağanüstü elyafın yeniden kullanımını ve yeniden değerlendirilmesini teşvik etmek için bir alt marka oluşturmak, yeni kategorilerde yün kullanımını geliştirmeye ve bu nadir elyafı daha uzun süre dolaşımda tutmaya yardımcı olacaktır” diye belirtti.

Woolmark logosu 1964 yılında piyasaya sürüldü ve o tarihten bu yana beş milyardan fazla yün ve yün bakım ürününü sertifikalandırdı.
 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img