HomeFootballVincenzo Montella'nın mucizesi: 'Forvetsiz' Türkiye, en golcü üçüncü takım - Sözcü Gazetesi

Vincenzo Montella’nın mucizesi: ‘Forvetsiz’ Türkiye, en golcü üçüncü takım – Sözcü Gazetesi

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

EURO 2024’te çeyrek finale yükselen ve Hollanda ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı, attığı gollerle dikkat çekiyor.

İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki milli takım, ‘Forvetsiz’ oynadığı eleştirilerine rağmen turnuvanın en golcü üçüncü takımı olarak öne çıkıyor.

Milli takım, oynadığı 4 maçta 7 gol kaydederken, bu gollerin 6 farklı oyuncudan gelmesi dikkat çekici.

EURO 2024’te Merih Demiral (2), Mert Müldür, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun gol sevinci yaşadı.

TURNUVA ÖNCESİ BENZER PERFORMANS

Montella’nın yönetimindeki milli takım, turnuva öncesi maçlarda da benzer bir gol dağılımı gösterdi.

EURO 2024 öncesinde oynanan 8 maçta atılan 11 golün 9’u farklı oyunculardan geldi. Bu dönemde Barış Alper Yılmaz (2), Cenk Tosun (2), Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız, Yusuf Sarı, Yusuf Yazıcı ve Hakan Çalhanoğlu gol atan isimler oldu.

İLK KEZ 3 GALİBİYET

A Milli Takım, Vincenzo Montella ile birçok ilki gerçekleştirerek EURO 2024’te yoluna devam ediyor.

Ay-yıldızlı ekip, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez 3 galibiyet alarak çeyrek finale yükseldi. Montella yönetimindeki Türkiye, turnuvada oynadığı 4 maçın 3’ünü kazandı ve 1’ini kaybetti. Daha önce çeyrek finale ulaşılan EURO 2000’de tek, EURO 2008’de ise 2 galibiyet elde edilmişti.

EURO 2000’de gruptan çıkıp doğrudan çeyrek finale yükselen milli takım, yalnızca Belçika’yı mağlup etmişti.

EURO 2008’de ise İsviçre ve Çekya galibiyetleriyle çeyrek finale çıkan Türkiye, Hırvatistan’ı penaltılarla geçerek yarı finale yükselmiş, yarı finalde Almanya’ya yenilmişti.

MONTELLA’NIN İLKLERİ

A Milli Futbol Takımı, Montella yönetiminde ilk kez büyük bir turnuvaya eleme gruplarını lider tamamlayarak katılma hakkı elde etti.

Montella, milli takımı büyük bir turnuvaya taşıyan ilk yabancı teknik direktör olmasının yanı sıra, gruplardan çıkma başarısını da gösterdi.

Avrupa Şampiyonası’na katılma sürecinde milli takım, Hırvatistan’ı tarihinde ilk kez deplasmanda mağlup etti ve Almanya’yı 72 yıl sonra ilk kez deplasmanda yenmeyi başardı.

Ayrıca, Letonya ile Türkiye’de oynanan karşılaşmalarda ilk galibiyet 2023 yılında alındı. Daha önce Türkiye’de oynanan 3 maçta da beraberlik yaşayan milli takım, EURO 2024 Elemeleri’nde Konya’da oynanan maçı 4-0 kazanarak bu seriyi sonlandırdı.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img