HomeFootballÜmit Milli Takım nedir? Ümit Milli Takım hangi grupta?

Ümit Milli Takım nedir? Ümit Milli Takım hangi grupta?

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Futbolseverlerin gündeminde olan Ümit Milli Takım, genç yeteneklerin milli formayla buluştuğu heyecan verici bir oluşum olarak öne çıkıyor. Ümit Milli Takım, genç futbolcuların milli takım seviyesinde tecrübe kazanmasını sağlayan bir yol olarak biliniyor. Peki, Ümit Milli Takım nedir ve hangi grupta mücadele ediyor? Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

Ümit Milli Takım nedir?

Türkiye’nin 21 yaş altı millî takımı, umut millî takımı olarak da bilinir. Bu takım, 1950 yılında Türkiye amatör millî futbol takımı adıyla kurulmuş ve amaçlarından biri A millî takımın yükünü hafifletmek, aynı zamanda geleceğin A millî takım oyuncularını yetiştirmektir. Takım, 1952 Yaz Olimpiyatları’nda, 1959 Akdeniz Oyunları’nda, 1960 Yaz Olimpiyatları elemelerinde ve 1970 ECO Kupası’nda Türkiye’yi temsil etmiştir. Daha sonra ise Akdeniz Oyunları ve Olimpiyat Oyunları’nda Olimpik millî futbol takımı adıyla mücadele etmiştir.

İlk resmi maçını 28 Ekim 1950’de II. Akdeniz Kupası’nda Mısır’a karşı oynayan Türkiye 21 yaş altı millî takımı, bu maçı 3-1 kazanarak başlamıştır. Kuruluşundan UEFA’nın gençlik turnuvalarını yeniden düzenlediği 1976 yılına kadar Akdeniz Kupası ve Balkan Kupası’nda yer almıştır. 1976’dan itibaren ise Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’na katılmaya başlamıştır. İlk kez 2000 yılında Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası finallerine katılan takım, bu turnuvada grup sonuncusu olmuştur.

Umıt millî takımı olarak bilinen Olimpik millî takım, daha sonra daha büyük başarılar elde etmiştir. En büyük başarılarından biri, Fatih Terim’in yönetiminde 1993 Akdeniz Oyunları finalinde Cezayir’i yenerek altın madalyayı kazanmasıdır. Ayrıca, 1997’de İtalya’ya ve 2005’te İspanya’ya karşı oynadığı final maçlarında gümüş madalya elde etmiştir.

Ümit Milli Takım hangi grupta?

Ümit Milli Takım, U-21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde yarışını sürdürüyor. A Grubu’nda bulunan Ay-Yıldızlılar, beş karşılaşmada sahaya çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img