HomeWorldUBS'in global servet raporu: Türkiye'de servet artışı çarpıcı oranda yükseliyor-İlkhaber Gazetesi-Son dakika...

UBS’in global servet raporu: Türkiye’de servet artışı çarpıcı oranda yükseliyor-İlkhaber Gazetesi-Son dakika Haberleri

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

UBS‘in yayımladığı 15. Global Servet Raporu, 2008’deki mali krizden bu yana dünya genelinde servet artışına dikkat çekti. Raporda, Türkiye’nin bu dönemde kaydedilen en dramatik gelişmelere ev sahipliği yaptığı belirtildi. Türkiye’de yetişkin başına düşen ortalama servet, yerel para birimi cinsinden 08 oranında bir artış göstermiştir.

TÜRKİYE’DE MİLYONER SAYISINDAKİ ARTIŞ

UBS raporuna göre, Türkiye’deki ABD doları milyoneri sayısı şu anda 60.787 olarak belirtiliyor. 2023-2024 döneminde bu sayının %43 oranında artarak 87.072’ye ulaşması bekleniyor. Bu artış oranıyla Türkiye, Tayvan’ın ardından ABD doları cinsinden milyoner sayısının en çok artması beklenen ikinci ülke oldu.

SERVET ARTIŞINDAKİ DEĞİŞİM

Raporda, Türkiye’de 2000-2010 döneminde ABD doları cinsinden yıllık ve toplam %227 oranında bir servet artışı gözlemlendiği belirtiliyor. Ancak, 2010-2023 döneminde bu artışın sadece seviyesinde kaldığı ve yıllık artış oranının düştüğü ifade ediliyor. Türkiye, UBS raporunda incelenen ülkeler arasında servet artışının en düşük olduğu ülke olarak yer alırken, İspanya, Japonya, İtalya ve Yunanistan’da ise servet azaldı.

UBS'in global servet raporu Türkiye'de servet artışı çarpıcı oranda yükseliyor 3

ULUSLARARASI KARŞILAŞTIRMALAR

UBS raporu, Türkiye’nin servet artışındaki bu önemli artışın yanı sıra, diğer ülkelerdeki servet trendlerini de değerlendiriyor. Türkiye’nin, global servet artışında önemli bir rol oynadığı ve milyoner sayısındaki artışın dikkate değer olduğu vurgulanıyor.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img