HomeBasketballTürkiye'nin Yıldız Oyun Kurucusu Kaan Onat: ''Taraftarlarımız Bizi Asla Yalnız Bırakmadı''

Türkiye’nin Yıldız Oyun Kurucusu Kaan Onat: ”Taraftarlarımız Bizi Asla Yalnız Bırakmadı”

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

İSTANBUL (Türkiye) – Türkiye, ev sahibi olduğu FIBA organizasyonlarında her zaman iyi performans sergilemiştir. Ülkenin genç yeteneklerinden Kaan Onat, İstanbul’daki taraftarların desteklerini esirgemeyeceğini ve FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası’nda takımı başarıya taşıyacağını umuyor.

Onat, takımının liderlerinden biri olmayı veFIBA U16 EuroBasket 2023 ‘teki zorlukları unutarak FIBA U17 Dünya Kupası’nda başarılı olmayı hedefliyor.

“Takım olarak önümüzdeki turnuvanın öneminin farkındayız. Kendime, tüm takım arkadaşlarıma ve antrenörlerime güveniyorum. Mümkün olduğunca ileri gitmeyi ve turnuvayı madalya ile bitirmeyi amaçlıyoruz.”

Türkiye, U16 EuroBasket’te 10. oldu ve grup aşamasında üç maçı kaybettikten sonra, Litvanya’ya karşı son 16 turunda neredeyse 20 sayıdan geri gelerek büyük bir mücadele gösterdi.

Onat, “20 sayılık farkı kapatmak bize skoru düşünmeden en iyi oyunumuzu oynamayı öğretti. Litvanya’ya kaybettikten sonra kazandığımız maçlar bize güven ve mutluluk getirdi.” dedi.

Anadolu Efes’in genç takımında oynayan 1.95 boyundaki oyun kurucu, kendi taraftarları önünde oynamayı dört gözle bekliyor.

Türkiye’nin FIBA Basketbol Dünya Kupası Aday Kadrosu:

Atahan Akbas

Anil Alyanak

Ahmet Aydin

Yusuf Barutcu

Gengiz Coskun

Mert Gocer

Ahmet Gonul

Mehmet Ince

Yavuz Kara

Yusuf Kaya

Mert Kocagozoglu

Osman Nurveren

Kaan Onat

Mete Pacaci

Karan Sahin

Emirhan Serbest

Metehan Sever

Ahmet Turkoglu

Deniz Urunlu

Derin Can Ustun

Salih Yaman

 

 

 

“Turnuvanın İstanbul’da düzenlenmesi benim için inanılmaz heyecan verici ve önemli. Taraftarlarımızın ve ailelerimizin önünde oynayacağız. Türkiye’de düzenlenen tüm turnuvalarda taraftarlarımız bizi asla yalnız bırakmadı ve Sinan Erdem Spor Salonu’nda bizi destekleyeceklerinden eminim.” dedi.

İçeriği görmek istiyorsanız, çerezleri kabul etmeniz gerekmektedir.

Gerçekten de Türkiye, milli takım etkinliklerinde ev sahibi olarak çok iyi performans gösterdi. En büyük başarıları 2010 FIBA Dünya Kupası ve 2001 FIBA EuroBasket’te elde ettikleri ikinciliklerdir.

Genç seviyede Türkiye, 2014 FIBA U18 EuroBasket’i evinde kazandı ve 2022’de ikinci oldu. Ayrıca 2006 FIBA U20 EuroBasket’te ikinci ve Türkiye’de düzenlenen 1993 FIBA U16 EuroBasket ve 1996 FIBA U20 EuroBasket’te dördüncü oldu.

İçeriği görmek istiyorsanız, çerezleri kabul etmeniz gerekmektedir.

Onat, U17 Basketbol Dünya Kupası kura çekimine katılmanın da kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

“Turnuvanın kurasında atmosfer oldukça gergindi. FIBA başkanları ve Türkiye’nin gördüğü en iyi oyunculardan bazıları oradaydı. Derin Can ile kura çekiminde olmak harikaydı. Kerem Tunçeri’nin yanında sahnede olmak benim için gerçekten bir onurdu. Onu televizyonda izlemekten sahnede birlikte olmaya geçmek harika bir deneyimdi.” dedi.

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası kura çekiminden Kerem Tunçeri

Onat, kendisinin ve takım arkadaşlarının bu yaz sahaya çıktıklarında, genç nesiller için idol veya rol model olma yolunda bir adım atacaklarına da inanıyor.

“U17 Basketbol Dünya Kupası’na katılmanın bizim için harika bir fırsat olduğuna inanıyorum. Elde edeceğimiz başarılar, bizden sonraki nesillere örnek olabilir. Tabii ki, bu inanılmaz organizasyonun bir parçası olmak bize özgüven kazandırıyor ve ne kadar şanslı olduğumuzu hatırlatıyor.” dedi.

Türk taraftarların onları büyük başarılara itmeye hazır olduğunu belirtti.

FIBA

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img