HomeFootballTürkiye'nin EURO 2024 aday kadrosu açıklandı!

Türkiye’nin EURO 2024 aday kadrosu açıklandı!

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Takımının geniş aday kadrosunu açıkladı. Teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki ay-yıldızlıların aday kadrosunda 35 futbolcu bulunuyor.

Aday kadroda kaleciler Altay Bayındır (Manchester United), Doğan Alemdar (Troyes), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor) gibi isimler yer alıyor.

Defansta Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim) gibi oyuncular kadroda bulunuyor.

Orta sahada ise Berat Özdemir (Trabzonspor), Can Uzun (Nürnberg), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund) gibi isimler dikkat çekiyor.

Forvette ise Abdülkadir Ömür (Hull City), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennais), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Enes Ünal (Bournemouth), Yusuf Yazıcı (Lille) gibi oyuncular kadroda yer alıyor.

Aday kadrodan 7 Haziran’da 9 futbolcu çıkartılacak ve 26 kişilik kadro UEFA’ya bildirilecek.

Milli Takım aday kadrosuna davet edilen futbolcular, üç etap halinde çalışmalara başlayacak. İlk etapta kulüpleriyle olan maçlarını tamamlayan futbolcular, bugün Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Tesisleri’nde idmanlarına başladılar. İkinci etapta bulunan futbolcular ise kulüpleriyle bu hafta sonunda görev alacakları maçların ardından 29 Mayıs Çarşamba günü kampa dahil olacaklar.

Milli Takım, şampiyona öncesinde 4 Haziran’da İtalya, 10 Haziran’da ise Polonya ile deplasmanda hazırlık maçları yapacak.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2024’te F Grubu’nda Çekya, Gürcistan ve Portekiz ile mücadele edecek. Maç programı ise şu şekilde:

18 Haziran Salı: Türkiye-Gürcistan (Dortmund)22 Haziran Cumartesi: Türkiye-Portekiz (Dortmund)
26 Haziran Çarşamba: Çekya-Türkiye (Hamburg)

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img