HomeFootballTürkiye’nin Avusturya galibiyeti dünya basınında yankı uyandırdı!

Türkiye’nin Avusturya galibiyeti dünya basınında yankı uyandırdı!

Date:

Related stories

spot_imgspot_img


Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’nda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Merih Demiral’ın iki golü ve Mert Günok’un kritik kurtarışı öne çıktı.

Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’nda Avusturya’ya karşı kazandığı zafer, dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Milli takımın turnuvanın gizli favorisini yarış dışına itmesi, birçok ülkede manşetlere taşındı. Dünya basını, Merih Demiral’ın iki golü ve Mert Günok’un son dakikada kale çizgisindeki kurtarışına özel olarak değindi.


İNGİLİZ BASININDAN ÖVGÜLER

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Türkiye 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya’yı yendi” başlığını kullanarak millilerin başarısını duyurdu. BBC, milli takımın iki golünü de atan Merih Demiral’ı ön plana çıkardı ve maçın turnuvanın en iyi müsabakalarından biri olabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, Mert Günok’un son dakikadaki kurtarışı nedeniyle kahraman olarak adlandırıldığı belirtildi.


SKY SPORTS’TA MAÇIN DETAYLARI

Sky Sports da hem Merih Demiral’ın iki golüne hem de Mert Günok’un son dakikadaki kurtarışına dikkat çekti. Merih’in 57. saniyedeki golünün, son 16 turunun en erken golü olduğu öne çıkarıldı.


GUARDIAN’DA ERKEN GOL VURGUSU

Guardian gazetesinde maç öncesi erken gol tahminlerinin yapıldığı; ancak bu golün Türkiye’den gelmesinin sürpriz olduğu belirtildi. Türkiye’nin galibiyetinin, turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen Avusturya’ya hayal kırıklığı yaşattığı vurgulandı.


ALMAN BİLD GAZETESİNDEN YABANCI MADDELER UYARISI

Alman Bild gazetesi, Türkiye’nin çeyrek final başarısının yanı sıra, maçta sahaya atılan yabancı maddelere de dikkat çekti. Avusturyalı futbolcu Sabitzer’in korner sırasında kafasına bozuk para isabet ettiği hatırlatıldı. Ayrıca, Merih Demiral’ın ikinci golü öncesi Arda Güler’in korner vuruşunda da sahaya çok sayıda yabancı madde atıldığı belirtildi. Golden sonra Arda Güler’in tribünlere tepki gösterdiği de ifade edildi.


İTALYAN BASININDAN DEMİRAL’A ÖVGÜLER

İtalyan yayın organı La Gazzetta dello Sport, “Demiral abarttı: Avusturya’ya karşı iki gol. Montella’nın Türkiye’si çeyrek finalde” manşetini attı.


İSPANYOL BASINI VE ARDA GÜLER’İN BAŞARILI KORNERLERİ

İspanyol Marca gazetesi de Merih’in iki golüne vurgu yaparak, Türkiye’nin çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacağını aktardı. Marca, gollerde Arda Güler’in kullandığı başarılı korner atışlarının etkisine de değindi.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img