HomeEntertainmentTürkiye'deki gençler mahsul kıtlığıyla mücadeleye çözüm buldu: yeşil bir gezegen

Türkiye’deki gençler mahsul kıtlığıyla mücadeleye çözüm buldu: yeşil bir gezegen

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Yeşil bir gezegenin özgür ve bağımsız kalmasına yardımcı olun! Platformumuzun sürdürülebilir, sağlıklı ve şefkatli bir dünya için mücadele edecek somut fikirleri teşvik eden bir merkez olduğundan emin olalım. Misyonumuzu güçlü tutmak için lütfen bizi destekleyin.

Türkiye’den bir gençlik grubu İkinci sırayı aldılar Toprak fiyatı nedeniyle mahsul kaybına yenilikçi bir çözüm için İklim değişikliği. 17 yaşındaki Beyza ve 18 yaşındaki Diyar, Team Ceres’teki mucit arkadaşlarıyla birlikte, topluluklarının karşı karşıya olduğu ciddi tarımsal zorluklara çözüm bulmak için “kuraklığa dayanıklı, plazmayla çalışan bir mahsul çözümü” geliştirdiler.

Beisa ve Diyar’ın ilham kaynağı, tarihsel olarak Mezopotamya olarak bilinen bölgelerindeki mücadelelerden kaynaklanıyor. Beysa, “Türkiye’de iklim değişikliğinin etkilerini yaşıyoruz” diye açıklıyor. “Mezopotamya tarımın ve medeniyetin doğuşuydu ama şimdi insanlar mücadele ediyor İklim değişikliği ve kuraklık.”

“Plantzma” adlı çözümü, mahsulün dayanıklılığını artırmak ve sulama suyunu zenginleştirmek için plazma teknolojisini kullanıyor. 176 Avro değerindeki tek bir cihaz, mahsul kaybını %60’a kadar önleyebilir ve gübre kullanımını %40’a kadar azaltabilir; bu da onu çiftçiler için uygun maliyetli ve verimli bir araç haline getiriyor. Cihaz, ekimden önce tohumları işlemek için düşük sıcaklıkta plazma kullanıyor, çimlenme oranlarını ve çevresel streslere karşı dirençlerini artırıyor. Sulama suyunu arıtıyor ve bitki büyümesini hızlandıran nitrojenle zenginleştirilmiş plazma gübresine dönüştürüyor.

Dünya Ekonomik Forumu mahsul hasarında önemli bir artış olduğunu gösteriyor İklim değişikliğiBu durum çiftçilerin geçim kaynaklarını ve gıda güvenliğini olumsuz etkileyecektir. Team Ceres, birkaç düğmeye tıklamayı gerektiren, kullanımı kolay Plantzma cihazıyla bu etkileri azaltmayı hedefliyor.

Beyza ve Diyar’ın projelerine olan bağlılıkları eşsizdir. Beisa çevre mühendisliği ve siyaset bilimi okumayı umut ederken Thiar, NYU Abu Dhabi’de elektrik mühendisliği alanında eğitim almayı planlıyor. Her ikisi de, plazma teknolojilerinin dünya çapındaki kırsal topluluklar tarafından erişilebilir olduğu ve olumsuz sonuçlarla mücadeleye yardımcı olduğu bir gelecek öngörüyor. İklim değişikliği tarım üzerine.

Türkiye’deki gençler mahsul kıtlığıyla mücadeleye çözüm buldu: yeşil bir gezegen
uyanmak İklim değişikliği Küçük Kurtarma ile Gerçek: İklim Koleksiyonu

Küçük bir toparlanmayla iklim değişikliğini gerçeğe dönüştürmek: İklim Koleksiyonu

Kamu tarafından finanse edilmek, size yüksek kaliteli içerik sunmaya devam etmemiz için bize daha fazla fırsat veriyor.Bize destek olmak için burayı tıklayın

İlgili İçerik:

Gezegene yardım etmenin kolay yolları:

  • Daha az et ye: Tamilce’yi indirin Yemek canavarıBüyük ölçüde bitki bazlı Tarif uygulaması App Store’da çevresel ayak izinizi azaltmaya, hayvanları kurtarmaya ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca basılı veya elektronik kopyamızı da satın alabilirsiniz. Favori Vejetaryen Yemek Kitapları.
  • Evcil hayvan edinmek: varış Orman GözlemcileriHayvan, toprak ve yaban hayatı savaşçılarının hayvanları ve gezegeni aktif olarak iyileştirmesi, kurtarması ve koruması için tasarlanmış bir gözlem platformu.
  • Hızlı moda ayak izinizi en aza indirmek için: Hızlı modaya karşı çıkın ve inisiyatif alın Kirlilik ve gibi standart ve döngüsel markaları destekler Küçük kurtarma Geri dönüştürülmüş sıfır atık giysiler aracılığıyla neyin önemli olduğuna dair farkındalık yaratmak ve geri vermek için tasarlandı.
  • Bağımsız medyayı destekleyin: Kamu tarafından finanse edilmek bize yüksek kaliteli içerik sunmaya devam etme fırsatı veriyor. Düşünün lütfen bizi destekliyor Bağış yaparak!
  • Bir dilekçe imzalamak: Sesiniz önemli! En son listeyi imzalayarak dilekçelerin zafere dönüştürülmesine yardımcı olun Dilekçeleri imzalayın İnsanlara, hayvanlara ve gezegene yardım etmek.
  • Haberdar olun: Abone olarak hayvan, çevre, sürdürülebilir yaşam, gıda, sağlık ve insani ilgi konularını kapsayan en son haberler ve önemli haberlerden haberdar olun. Bültenimiz!
  • Yapabildiğinizi yapın: Atıkları azaltın, ağaç dikin, yerel yiyecekler yiyin, sorumlu bir şekilde seyahat edin, ürünleri yeniden kullanın, tek kullanımlık plastiklere hayır deyin, geri dönüştürün, daha akıllıca oy verin, soğuk suyla çamaşır yıkamaya geçin, fosil yakıtlardan vazgeçin, su tasarrufu yapın, daha akıllıca alışveriş yapın, yapabiliyorsanız bağış yapın Bağış yapın, kendi yemeğinizi yetiştirin, gönüllü olun, enerjiden tasarruf edin, kompostlayın ve yaygın olarak kullanılan ev ve kişisel bakım ürünlerinde gizlenen mikroplastikleri ve mikroboncukları unutmayın!

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img