HomeFootballTürkiye, yarı final yolunda Hollanda ile karşılaşıyor!

Türkiye, yarı final yolunda Hollanda ile karşılaşıyor!

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada, F Grubu’nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele eden millilerimiz, 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Bu turda Avusturya’yı 2-1 mağlup eden Türkiye, çeyrek finale adını yazdırdı. Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Hollanda mücadelesi, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

Hollanda’nın Çıkışı

Hollanda ise D Grubu’nda Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele etti ve grubu en iyi 3’üncüler arasından tamamlayarak son 16 turuna kaldı. Bu turda Romanya’yı 3-0 gibi net bir skorla geçerek çeyrek finale yükseldiler.

YARI FİNAL 10 TEMMUZDA

Turu geçen takım, yarı finalde İngiltere-İsviçre maçının galibi ile 10 Temmuz’da Dortmund’da karşılaşacak.

Hakemler ve Eksikler

Fransız hakem Clement Turpin’in yöneteceği maçta, yardımcılıklarını Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Felix Zwayer olacak. VAR görevi ise Fransız Jerome Brisard’a emanet.

Milli takımımızda İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü kart cezalısı oldukları için forma giyemeyecek. Ancak, kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın cezasını tamamlayarak sahadaki yerlerini alacak. Hollanda ise maça tam kadro çıkacak.

Takımların Kadroları

Türkiye’nin Kadrosu

  • Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
  • Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli)
  • Orta saha: İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Hakan Çalhanoğlu (Inter)
  • Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

Hollanda’nın Kadrosu

  • Kaleci: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton)
  • Defans: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Girona), Matthijs de Ligt (Bayern Münih), Stefan de Vrij, Denzel Dumfries (Inter), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham), Virgil van Dijk (Liverpool)
  • Orta saha: Ryan Gravenberch (Liverpool), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Tijjani Reijnders (Milan), Jerdy Schouten, Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)
  • Forvet: Steven Bergwijn, Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (Leipzig), Wout Weghorst (Hoffenheim), Joshua Zirkzee (Bologna)

Milli Takım Tarihi ve Montella Dönemi

Türkiye, 101 yıllık tarihinde 345’i resmi, 285’i özel toplam 630 maç oynadı. İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde ise 12 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Montella, millilerle 13’üncü sınavını verecek.

Türkiye-Hollanda Rekabeti

İki takım arasındaki 14 karşılaşmanın 4’ünü Türkiye, 6’sını Hollanda kazandı. En son 2021’de oynanan maçta Hollanda, 6-1 galip gelmişti. Ancak bu kez Türkiye, galibiyet için sahada olacak.


Milli boksör Buse Naz'ın Paris Olimpiyatları'nda tek hedefi altın madalya

Milli boksör Buse Naz’ın Paris Olimpiyatları’nda tek hedefi altın madalya

Milli takımımız, bugüne kadar 91 farklı ülke ile mücadele etti ve Avrupa Şampiyonası’nda da yarı finale çıkma hedefiyle sahada olacak. Ay-yıldızlı ekip, taraftarlarının desteğiyle Berlin’de tarih yazmaya hazırlanıyor.

Kaynak: AA

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img