HomeTechTürkiye, tıbbi acil durum nedeniyle İsrail'e yakıt ikmali yapılmasına izin vermiyor

Türkiye, tıbbi acil durum nedeniyle İsrail’e yakıt ikmali yapılmasına izin vermiyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Türkiye, tıbbi acil durumun ardından İsrail’e yakıt ikmali için uçağa izin vermeyi reddetti

El Al’ın Varşova’dan Tel Aviv’e giden 5102 sefer sayılı uçağı, tıbbi bir acil durum nedeniyle Pazar günü Türkiye’nin Antalya şehrine yönlendirildi. El Al’a göre,

El Al’ın Varşova’dan Tel Aviv’e giden LY5102 sefer sayılı uçuşu, yolculardan birinin yaşadığı tıbbi olayın ardından Antalya havaalanına indi. Yolcuyu tedavi eden doktorla yapılan görüşmenin ardından yolcunun bir an önce hastaneye kaldırılabilmesi için acil iniş yapılmasına karar verildi.

Hamas’ın 7 Ekim’deki katliamından bu yana İsrail ile Türkiye arasındaki aktarmasız uçuşlar askıya alındı. Yolcuların uçaktan inmesine izin verilmiyor Ve Türkiye El Al’in yakıt ikmali yapmasına izin vermeyecek Böylece İsrail’e dönebilir.

Yakıt ikmali Çok geç Başlangıçta El Al’dan yoksun olan “yakıt ikmali için gerekli izin” vardı. Sonra “yerel işçiler El Al uçağına yakıt ikmali yapmayı reddettiler.” Kuşatma saatlerce sürdü.

Şans eseri uçağın 255 mil ötedeki Yunanistan’ın Rodos kentine ulaşmaya yetecek kadar yakıtı vardı. Başlangıçta 3 saat 40 dakika sürmesi planlanan uçuş, Boeing 737’de 11 saatten fazla yolcu taşıyacak.

Acil durumdaki tıbbi yolcunun durumu bilinmiyor, dolayısıyla uçuşun bu kadar erken durdurulması kararına kesinlikle ikinci kez inanmam; bu, Türkiye anlamına gelir. düşünmeliydim Türkiye de Böyle bir durum daha hümanist bir bakış açısı gerektirir. Yanlış sandım.

Türkiye insan hakları açısından sorunlu olduğu kadar demokrasi açısından da sorunlu bir ülke. NATO’dan çizgiyi çekiyor ve bir müttefik olarak sarsılıyor. Erdoğan rejiminin İsrail’e karşı Hamas’a verdiği destek bağlamında bile ticari bir havayolu şirketine yakıt ikmali yapma fırsatını reddetmek iğrenç bir şey.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img