HomeFootballTürkiye, İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Polonya'yı yendi!

Türkiye, İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Polonya’yı yendi!

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Antalya‘nın Serik ilçesinde gerçekleştirilen 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, A Grubu’ndaki son maçında Polonya ile karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan milliler, üstün bir performans sergileyerek Polonya’yı 4-1 mağlup etti. Türkiye’ye galibiyeti getiren goller İsmail, Musa, Serhat ve Emrecan’dan gelirken, Polonya’nın tek golü Pawel Szewczyk’ten geldi.

Maçın golleri 

15. Dakika: İsmail’in golü ile Türkiye 1-0 öne geçti.
23. Dakika: Musa’nın golü ile skor 2-0 oldu.
27. Dakika: Serhat’ın golü ile Türkiye farkı 3’e çıkardı.
45. Dakika: Emrecan’ın golü ile ilk yarı 4-0 Türkiye lehine tamamlandı.
79. Dakika: Polonya’nın tek golü Pawel Szewczyk’ten geldi ve maç 4-1 sona erdi.
Bu galibiyetle puanını 6’ya çıkaran Türkiye, çeyrek finale yükselmeyi başardı. Millilerin çeyrek finaldeki rakibi, B Grubu maçlarının sonuçlarına göre belli olacak. Türkiye, B Grubu’nun lideri ile 28 Mayıs tarihinde karşı karşıya gelecek.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural’ın açıklamaları

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurguladı. Vural, “Grupta tek yenilgimizi Fransa karşısında şanssız bir şekilde aldık. Son dakikalarda o golü yemesek gruptan namağlup çıkacaktık. Yine de takımımız gruptan çıkmayı başardı. Biz Türkiye olarak işitme engelliler futbolunda bir markayız. Daha önce Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak bunu kanıtladık. Burada da şampiyon olup bunu bir kez daha tüm dünyaya göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Çeyrek Final eşleşmeleri

A Grubu’nda oynanan diğer maçta Fransa, Belçika’yı 4-1 yenerek grubu lider olarak tamamladı ve çeyrek finale yükselen diğer takım oldu. Fransa, B Grubu’nun ikincisi ile karşılaşacak. Türkiye ise B Grubu’nun lideri ile mücadele edecek.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img