HomeGolfTürkiye Golf Takımları Avrupa Şampiyonu Oldu

Türkiye Golf Takımları Avrupa Şampiyonu Oldu

Date:

Related stories

spot_imgspot_img



Türkiye Golf Takımları Tarih Yazdı

Türk golfçüler, Avrupa Takımlar Shield Golf Şampiyonası‘nda kadın ve erkek takımlarıyla büyük bir başarı elde ederek, tarih yazdı. Her iki kategoride de şampiyonluk ipini göğüsleyen Türkiye, bu başarıyı ilk kez gerçekleştirmiş oldu.

Organizasyon Bilgileri

Lihtenştayn’da bulunan Gams-Werdenberg Golf Kulübü‘nde düzenlenen bu etkinlikte, kadınlar kategorisinde 11 ülkeden 44 sporcu, erkekler kategorisinde ise 12 ülkeden 48 sporcu mücadele etti.

Kadın Takımının Başarısı

Türkiye’nin kadın golf takımı, turnuvada Almina Erdoğan, Sude Bay, Deniz Sapmaz ve Zeynep Süalp’den oluşuyordu. Takım, önce Macaristan‘ı 3-0, ardından Lüksemburg’u 2-1, finalde ise Bulgaristan’ı 2,5-0,5’lik skorla yenerek şampiyonluk elde etti.

Erkek Takımının Başarıları

Erkek golf takımında ise İbrahim Tarık Aslan, Can Marko Özdemir, Emir Duhan Sazak ve Can Gürdenli yer aldı. Bu takım, Arnavutluk’u 3-0, Bulgaristan’ı 2,5-0,5 ve finalde Lüksemburg’u 3-0 yenerek zafere ulaştı.

Tarihi Bir Başarı

Türkiye, Avrupa Takımlar Shield Golf Şampiyonası’nda kadın ve erkeklerde zirveyi elde ederken, her iki kategoride de elde edilen bu başarı, Türk spor tarihine geçti. Golf severler için bu başarı, ülkenin golf alanındaki potansiyelini göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img