HomeFootballTürkiye Futbol Federasyonu'ndan Yeşil Enerji Hamlesi

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Yeşil Enerji Hamlesi

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde GES Projesi‘nin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekili Yusuf Günay, TFF yönetim kurulu üyeleri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

EURO 2032 ve Milli Takımın Geleceği

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Büyükekşi, EURO 2032’ye Türkiye’nin İtalya ile birlikte ev sahipliği yapacak olmasının önemine değindi. Büyükekşi, “Bugün milli takımımız tarihindeki en genç kadrolardan birine sahip. Genç yeteneklerimiz ulusal ve uluslararası arenada bizleri gururlandırıyor. 2032 yılında İtalya ile birlikte ev sahipliği yapacağımız Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, şampiyonluğu ülkemize getirmeyi hedefliyoruz. TFF olarak UEFA’ya aday gösterdiğimiz Beşiktaş Tüpraş Stadyumu ile 2026 UEFA Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yapma hakkı kazandık. Ayrıca, 2027 UEFA Konferans Ligi finali de Ankara’da yapılacak” dedi.

Başkan Büyükekşi, Türkiye yüzyılı stratejisi çerçevesinde dijital ve yeşil dönüşüm vizyonunda önemli adımlar attıklarını belirtti. “Kulüplerimize transfer ve vize süreçlerini dijital araçlarla tamamlama imkanı sağladık. Hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının dijital dönüşümünü tamamladık. Kulüplerin sezon öncesi maç forması belirlenmesini dijital yöntemlerle sağladık. Tüm TFF yapısında dijital imzaya geçtik ve altyapı akademilerinde ‘Big data’ oluşturmaya başladık. Şimdi sıra GES projesi ile yeşil dönüşümde” şeklinde konuştu.

GES Projesi ile Temiz Enerji Üretimi

Devletin, Karaman’da bu proje için federasyona iki bin dönüm arazi tahsis ettiğini vurgulayan Büyükekşi, bu arazi üzerinde kurulacak GES projesi ile TFF’nin ve kulüplerin enerji ihtiyacının karşılanacağını belirtti. “Anahtar teslim olarak kurulacak Güneş Enerjisi Santrali ile TFF’nin elektrik tüketiminin tamamı temiz enerji ile karşılanacak. Ayrıca, santral sayesinde yıllık yarım milyon ağacın çektiği karbona eş değer 2 bin ton karbon salımı engellenecek. Üretilecek yeşil enerji, bin 500 konutun bir yıllık elektrik tüketimine denk olacak” dedi.


Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş: "Hatayspor Sahipsiz Değildir"

Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş: “Hatayspor Sahipsiz Değildir”

A W214599 04

Karbon Ayak İzi Azaltılacak

Bu projeyle TFF’nin, Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri başta olmak üzere, diğer tüm tesislerinde temiz enerji kullanacağını belirten Büyükekşi, “Bu iş birliği ile yeşil sahalara yeşil enerji getirerek, Türkiye’nin spor sektöründe temiz enerji kullanımının yaygınlaşmasını desteklemeyi hedefliyoruz. GES projemiz çevre dostu enerji kaynağı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda karbon ayak izimizi de azaltacak” ifadelerini kullandı.

Kulüpler İçin Yeşil Enerji İmkanı

TFF Başkan Vekili Yusuf Günay ise yeşil dönüşümün önemine değinerek, Karaman’da federasyon için tahsis edilen iki bin dönümlük arazinin kulüplerin enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde kullanılabileceğini belirtti. “Herhangi bir kulüp başvuru yaptığı takdirde, Karaman’da ihtiyacına yetecek kadar alan mevcut” dedi.

A W214599 03

Kaynak: İHA

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img