HomeFootballTürkiye Futbol Federasyonu Başkanlık Seçimi Bugün Yapılacak, İşte İki Aday

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık Seçimi Bugün Yapılacak, İşte İki Aday

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda, mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi yapılacak. Toplam 321 delege, seçimde oy kullanabilecek. Toplantıda 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 döneminin hesapları ibraya sunulacak. 1 Haziran 2024 ile 31 Mayıs 2025 dönemini kapsayan bütçe de onaya sunulacak. Bütçe faaliyetlerinin ardından başkanlık seçimine başlanacak. Adaylık başvurusu kabul edilen Servet Yardımcı, TFF başkan adaylığından çekildiğini yaptığı yazılı açıklamayla duyurmuştu. Başkanlık seçiminde adaylar ise mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü gereğince, 01.06.2023 – 31.05.2024 dönemi ile ilgili düzenlenecek olan TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu, delegelerin katılımıyla bugün gerçekleştirilecek. Ankara JW Marriot Otel’de düzenlenecek olan TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu, saat 11.00 itibarıyla başlayacaktır.TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu için akreditasyon uygulaması yapılacaktır. Toplantıyı sadece TSYD tarafından akredite olan medya mensupları takip edebilecektir.

TFF’nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanmasına ilişkin kurallar gereği, ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) sağlanacak. Eğer ilk gün çoğunluk elde edilemezse, genel kurul bir sonraki gün delege tam sayısının üçte biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluk sağlanamazsa, genel kurul 26 Temmuz’da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

Editör: Samet Karadağ

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img