HomeFootballTürkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'de ilk maçına bugün çıkıyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024’de ilk maçına bugün çıkıyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Bu yıl Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası‘ndaki (EURO 2024) ilk maçını Gürcistan ile oynayacak olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, karşılaşmanın başlama saatini bekliyor.

Şampiyonada F Grubu’nda yer alan Türkiye, organizasyondaki ilk sınavını bugün Gürcistan karşısında verecek. BVB Dortmund Stadı’ndaki maç, TSİ 19.00’da başlayacak. Ay-yıldızlı ekip, Gürcistan’ı yenerek turnuvaya galibiyetle başlamayı hedefliyor. Grubun diğer maçında ise Portekiz ile Çekya karşı karşıya gelecek. Leipzig’de oynanacak mücadele ise TSİ 22.00’de başlayacak.

Maçı Arjantinli hakem yönetecek

Türkiye ile Gürcistan arasındaki karşılaşmada, Arjantinli hakem Facundo Tello görev alacak. Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky ise yardımcı hakemler olacak.

A Milli Takım’da tedavisi süren İrfan Can Kahveci bu maçta forma giyemeyecek. İsmail Yüksek’in durumu da bugün netlik kazanacak.

Türkiye A Milli Futbol Takımı kadrosu şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Panathinaikos)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

Gürcistan’ın kadrosu

Gürcistan Milli Takımı’nın EURO 2024 kadrosunda ise şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Giorgi Mamardashvili (Valencia), Giorgi Loria (Dinamo Tiflis), Luka Gugeshashvili (Karabağ)

Defans: Solomon Kvirkvelia (Al-Okhdood), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Guram Kashia (Slovan Bratislava), Jemal Tabidze (Panetolikos), Lasha Dvali (APOEL), Luka Lochoshvili (Cremonese), Otar Kakabadze (Cracovia), Giorgi Gocholeishvili (Shakhtar Donetsk)

Orta saha: Gabriel Sigua (Basel), Giorgi Chakvetadze (Watford), Anzor Mekvabishvili (Universitatea Craiova), Otar Kiteishvili (Sturm Graz), Nika Kvekveskiri (Lech Poznan), Giorgi Kochorashvili (Levante), Sandro Altunashvili (Wolfsberger), Levan Shengelia (Panetolikos), Giorgi Tsitaishvili (Dinamo Batum), Saba Lobjanidze (Atlanta United)

Forvet: Zuriko Davitashvili (Bordeaux), Budu Zivzivadze (Karlsruher), Georges Mikautadze (Metz), Giorgi Kvilitaia (APOEL), Khvicha Kvaratskhelia (Napoli)

A Milli Futbol Takımı, 627. maçına çıkacak

Türkiye, 101 yıllık tarihinde 341’i resmi, 285’i özel 626 maç oynayıp biri hükmen 242 galibiyet, 148 beraberlik, 236 yenilgi yaşadı.

Ay-yıldızlılar, 270’i deplasmanda, 272’si Türkiye’de, 84’ü ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 853 gol attı, kalesinde 897 gol gördü.

Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden milli takım, 626 karşılaşmanın 542’sini Avrupa, 34’ünü Asya, 24’ünü Afrika, 23’ünü Amerika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Vincenzo Montella yönetiminde 9’uncu maç

Montella’nın kulübede yer aldığı ilk 3 karşılaşmayı kazanan Türkiye, sonrasında oynadığı 5 maçta ise galibiyet elde edemedi.Bu maçlarda 11 gol atan milliler kalesinde 12 gol gördü.

Vincenzo Montella: Kazanmak istiyoruz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan karşısında iyi oynayıp, kazanmak istediklerini söyledi.

Arda Güler’in milli takım için önemli oyuncu olduğunu söyleyen Montella, “Bu turnuvaya katılması onun kaliteli oyuncu olduğunu gösterir. Buraya kazanma mantalitesiyle geldi. Bugüne kadar çok istekli bir performans gösterdi. Milli takım için de önemli bir oyuncu” dedi.

İtalyan teknik adam, “Türk taraftarların Almanya’da yoğunlukta olması önemli bir sorumluluk. Onların karşısında oynamak gurur verici. Bayrağımızı da gururlandırmamız gereken bir maç” dedi.

Mıontella, turnuvadaki hedeflerinin, gruptan çıkmak olduğunu kaydetti.

Taraftarlara duyuru

Gürcistan ile Dortmund BVB Stadyumu’nda otynanacak olan maça A Millî Takımı desteklemek için gidecek olan taraftarlara da duyurudu bulunuldu:

Duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“Stadyuma mümkün olduğunca erken gitmeleri önemle tavsiye edilir. Maçın başlamasına kısa süre kala stadyuma gelen taraftarlarımızın, yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklarda bekleme ve maçın başlangıcını görememe ihtimalleri bulunmaktadır. A Millî Takımımızı tribünlerde destekleyecek olan taraftarlarımızın stadyuma kesinlikle biletleriyle gelmeleri gerekmektedir. Yanında biletleri olmayan taraftarlarımız stadyuma yaklaştırılmayacaktır. Olası bir kimlik kontrolünde her ne sebeple olursa olsun yanında kimlik, pasaport gibi resmi bir belgesi bulunmayan taraftarlarımız stadyuma alınmayacaktır. Biletlerdeki bilgilerin (isim, soyad, yer ve doğum tarihi) kimlikteki bilgilerle eşleşmesi gerekmektedir. Bilgilerin eşleşmemesi durumunda bilet sahibinin stadyuma girişine izin verilmeyecektir.”

Taraftarlar, yürüyüşe davet edildi

KampStrabe’den başlayarak Dortmund BVB Stadyumu’na kadar devam edecek olan taraftar yürüyüşüne de tüm taraftarlar davet edildi. Davet çağrısında, şunlar kaydedildi:

“Taraftar yürüyüşümüz, yerel saatle 12.00 – 13.00 arası DJ performansı, 13.00 itibarıyla DJ performansı eşliğinde yürüyüş başlangıcı ve 15.00 – 15.30 arası stadyuma varış şeklinde planlanmıştır.”

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img