HomeFashionTürk Moda Endüstrisi Sosyal Uygunluğun Ön Saflarında Yer Alıyor

Türk Moda Endüstrisi Sosyal Uygunluğun Ön Saflarında Yer Alıyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), küresel tedarik zincirlerinde sosyal ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan The Social & Labor Convergence Program (SLCP) ile ikinci kez bir araya geldi. Türk tekstil sektörünün önde gelen isimleri, EHKİB ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli etkinlikte buluştu.

Sosyal Uygunluk ve Sürdürülebilirlikte Büyük Adımlar

EHKİB Başkanı Burak Sertbaş, uzun yıllardır sürdürülen çalışmalarla Türk firmalarının sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlik yönetiminde büyük ilerlemeler kaydettiğini vurguladı. Sertbaş, “SLCP Doğrulaması, Ticaret Bakanlığı İhracat Destekleri ‘Pazara Giriş Belgeleri’ arasına alındı. Tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde sürdürülebilirlik, sosyal uygunluk konuları sektörümüzün en önemli meselelerinden biri,” dedi.

Denetim Yorgunluğunu Azaltan Ortak Girişim

Başkan Sertbaş, farklı sertifika taleplerinin firmalar için zaman ve maliyet kaybına yol açtığını belirterek, “SLCP’nin sosyal denetimleri tek bir platformda toplaması, maliyetleri azaltarak kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlıyor. Bu, sektörümüz için önemli bir gelişme,” diye ekledi.

SLCP Hakkında

The Social & Labor Convergence Program (SLCP), sosyal uygunluk denetimlerinin sayısını azaltarak küresel tedarik zincirlerinde sosyal ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor. 85’ten fazla marka ve perakendeci SLCP veri toplama aracını kullanıyor. Bu markalar arasında Inditex, PVH, H&M, Nike, Puma, C&A, GAP ve Target gibi dünya devleri bulunuyor.

Türkiye’de SLCP’nin Genişlemesi

SLCP, 2019 yılındaki lansmanından bu yana hızla büyüyerek 62 ülke ve bölgede faaliyet gösteriyor. Türkiye’de de büyük ilgi gören program, 2019 yılında 82 tesisin doğrulama sürecini tamamlarken, bu sayı 2023’te 1026’ya ulaştı. EHKİB Başkanı Sertbaş, “SLCP uygulamaya başlayan tesisler, denetim sayısının ve denetimlere harcanan sürenin önemli ölçüde azaldığını bildiriyor,” dedi.

İnsan Hakları Durum Tespiti (HRDD) Araç Kiti

SLCP, 2023 yılında İnsan Hakları Durum Tespiti (HRDD) Araç Kiti’ni yayınladı. Bu araç kiti, paydaşların çeşitli mevzuat talepleriyle nasıl uyumlu olduğunu anlamalarına yardımcı oluyor. OECD Hazır Giyim ve Ayakkabı için Durum Tespiti Kılavuzu, taslak Avrupa Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Direktifi gibi önemli belgelerle uyum sağlıyor.Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sürdürülebilirlik ve sosyal uygunluk konusundaki çalışmaları, Türk moda endüstrisini dünya sahnesinde ön sıralara taşıyor.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img