HomeFashionTürk moda endüstrisi sosyal uygunluğun en başında!

Türk moda endüstrisi sosyal uygunluğun en başında!

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Birlik, küresel tedarik zincirlerinde sosyal ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen The Social & Labor Convergence Program (SLCP) kapsamında, Türk tekstil sektöründeki paydaşlarla ikinci kez bir araya geldi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SDGs) doğrultusunda hareket etmeye devam ediyor. Bu amaçlar, dünyadaki yoksulluğun sona erdirilmesi, gezegenin korunması ve herkes için refahın sağlanması gibi evrensel hedefleri kapsıyor. Birlik, bu hedeflere ulaşmak için tekstil sektöründe önemli adımlar atıyor ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratıyor.

Dünya genelinde standart bir sistem oluşturmayı hedefliyor

SLCP, küresel tedarik zincirlerinde sosyal ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan bir program olarak öne çıkıyor. Bu program, dünya genelinde tekstil ve hazır giyim sektöründe standart bir değerlendirme sistemi oluşturarak, sosyal ve çalışma koşullarının şeffaf bir şekilde izlenmesini sağlıyor. SLCP, bu sayede sürdürülebilirlik ve adil çalışma koşullarının teşvik edilmesini hedefliyor.

“Tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde sürdürülebilirlik en önemli mesele”

Sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, “Uzun yıllardan bu yana yaptığımız çalışmalarla firmalarımız sürdürülebilirlik yönetimi ve karbon yönetimi, planlama ve üretim süreçleri, sosyal uygunluk kapasitelerinin güçlendirilmesinde büyük bir yol kat etti. İlk olarak 2019 yılında SLCP tanıtımına ev sahipliği yaptığımız bu eğitimin dördüncüsünü düzenledik. EHKİB olarak SLCP ile ortak çalışmalara ve iş birliğine her zaman hazırız. SLCP Doğrulaması Ticaret Bakanlığı İhracat Destekleri ‘Pazara Giriş Belgeleri’ arasına alındı. Tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde sürdürülebilirlik, sosyal uygunluk konuları sektörümüzün en önemli meselelerinden biri ve müşterilerimizin de buna bağlı olarak sosyal uygunluk sertifikası talepleri olmaktadır.” şeklinde konuştu.

Türk moda endüstrisi sosyal uygunluğun en başında!

“Etik konulara ve çevreye olan etkimize her zaman öncelik veriyoruz”

Başkan Sertbaş, “Ancak, sıkıntı da burada başlıyor; müşterilerimizin farklı sertifika talepleri sonucunda çok sayıda farklı denetim süreçlerinden geçmemiz gerekiyor. Bu durum zaman ve finansal açıdan önemli kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde hem markalara hem üreticilere getirdiği yük gittikçe artan sosyal denetimleri tek bir platformda toplayarak maliyetlerin azaltılmasını ve kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlamak üzere başlatılan bir ortak girişim olan SLCP’nin burada gerçekleştirdiği etkinlik çok önemli. Sektör olarak çalışma koşullarına, etik konulara ve çevreye olan etkimize her zaman öncelik veriyoruz ancak firmalarımızın denetim yorgunluğuyla mücadelesi de önemli. Bu kapsamda SLCP’nin sektörümüze olumlu katkı sağlayan bir platform olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img