HomeTennisTenis şöleni Lig TV de başlıyor

Tenis şöleni Lig TV de başlıyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Yaz aylarının en önemli spor organizasyonlarından biri olan tenisin en eski ve en prestijli turnuvası, sezonun 3. grand slam’i Wimbledon, Pazartesi günü başlıyor.

Dünyanın önde gelen tenis yıldızlarının şampiyonluk için İngiltere’nin başkenti Londra’da boy göstereceği bu dev organizasyonda nefes kesen maçların heyecanı iki hafta boyunca yine gün boyu Lig TV 2 ve Lig TV 3 ekranlarında yaşanacak.

GRAND SLAM’LER ARASINDA EN YÜKSEK PARA ÖDÜLÜ

Korta çıkış anındaki seremoni ya da beyaz girme zorunluluğu gibi geleneklerle tenis turnuvaları arasında bambaşka bir yere sahip olan Wimbledon, para ödülü olarak da diğer Grand Slam’lerin önünde yer alıyor. Tek erkekler ve kadınlarda şampiyonun 1.88 milyon pound kazanacağı turnuvada dağıtılan toplam para ödülüyse 26.75 milyon pound olarak dikkatleri çekiyor.



SÜRPRİZLER VE İLKLERİN TURNUVASI


Her yıl olduğu gibi 2015 Wimbledon’da da birçok sürpriz ve ilklerin yaşanma ihtimali bir hayli yüksek. 2013’te Tek Kadınlarda Marion Bartoli’nin inanılmaz bir sürprizle zafere ulaşması, aynı yıl Andy Murray’nin 1936’dan sonra Wimbledon’da şampiyon olan ilk Britanyalı olması hala akıllardan çıkmış değil. O yıl Wimbledon’da en çok şampiyon olan 2 oyuncudan biri Roger Federer’in erken elenmesi, aynı şekilde eski şampiyonlardan Rafael Nadal’ın 2. Turda veda etmesi tüm dünyayı şoke etmişti.

Geçtiğimiz yıla baktığımızda da Nick Krygios gibi genç bir yıldızın Rafael Nadal karşısındaki olağanüstü performansı, yine genç bir oyuncu olan Grigor Dimitrov’un son şampiyon Andy Murray’yi saf dışı bırakması gibi sürprizler  ve üst düzey maçlar tenis severlerin yaz günlerine ayrı bir keyif katmıştı.

Tek erkeklerde Novak Djokovic ve Roger Federer arasında oynanan 5 setlik efsanevi final maçı ya da Petra Kvitova’nın hem güzelliği hem de müthiş performansıyla turnuvaya damga vuran Kanadalı Eugenie Bouchard’ı yendiği maçlar da hem tarihte hem de hafızalarda sağlam bir yer edinmişti.



2015 YAZININ EN BÜYÜK SPOR ORGANİZASYONU LİG TV 2 VE LİG TV 3’TE


Yine birçok unutulmaz anlara sahne olacak olan bu dev organizasyon iki hafta boyunca Lig TV ekranlarında olacak. Maçların öncesinde ve sonrasında yapılan basın toplantıları ve günün puanları gibi renkli görüntülerle birbirinden değerli yorumcuların katılacağı Wimbledon Özel Programı da yine  her gün 14. 00’te Lig TV 3’ten ekranlara gelecek. Programın ardından 15. 00’ten itibaren Merkez Korttaki maçlar Lig TV 3’ten, 1 no. lu korttaki maçlarsa Lig TV 2’den yayınlanacak.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img