– Advertisement –
Bilişim Vadisi’nde “Startup20 Çalıştayı: Küresel ve Bölgesel Bakışlar” etkinliği düzenlendi. Etkinlik, G20’nin yan kuruluşu olan ve Türkiye’yi Bilişim Vadisi’nin temsil ettiği Startup20 platformu kapsamında gerçekleşti. Teknopark yetkilileri, startup temsilcileri, yatırımcılar, hukukçular, kamu kurumları ve altı farklı ülkeden üst düzey temsilcilerin katıldığı çalıştayda, startup ekosisteminin geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkısı ele alındı.
Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen’in açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, “Uluslararası İş Birliği”, “Sorumlu Yapay Zeka”, “Tokenizasyon”, “İnovasyon”, “Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim” ve “Yatırım” gibi önemli konular masaya yatırıldı. Konuşmacılar, bu alanlarda küresel ve bölgesel bakış açılarını paylaşarak katılımcılara bilgi aktardı.
Çalıştay kapsamında düzenlenen panel ve tartışma oturumlarında, startup ekosisteminin gelişimini destekleyecek yeni stratejiler ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlayacak projeler ele alındı. Katılımcılar, uluslararası iş birliği ve yatırım fırsatları hakkında bilgilendirildi.
Açılış konuşmasında Tüzgen, Türkiye’nin startup ekosistemine verdiği önemi vurgulayarak Startup20’de Türkiye’yi temsil etmekten duyduğu gururu dile getirdi. Uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çeken Tüzgen, Startup20 çalışma grubu ve Türkiye’nin birlikte, bilgi ve tecrübe paylaşımı, finansal erişim, kadın girişimciliği ve sosyal girişimcilik alanlarında iş birliği yapma potansiyelini değerli bulduğunu belirtti.
Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Burcu Rodopman’ın moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirildi. Panelde, 2024 dönemi Startup20 başkanlığını yürütecek olan Brezilya’nın yanı sıra Almanya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda ve Hindistan’dan katılımcılar, Türk startuplarının küresel arenaya açılması için gereken fırsatları değerlendirdi. Panelin ardından Bilişim Vadisi’ndeki bazı startuplar, katılımcılara sunumlar yaparak farklı ülkelerle iş birliği imkanlarını görüştü.
Yuvarlak masa formatında gerçekleşen çalıştayda katılımcılar, sekiz farklı konuyu ele alan masalarda bir araya gelerek girişimci ekosisteminin hem hukuki hem de ekonomik açıdan nasıl güçlendirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Dünya ekonomisinin önemli bir bölümünü temsil eden 19 ülke, Avrupa Birliği ve Afrika Birliği’nin üye olduğu G20 forumunun yan kuruluşu olan Startup20 platformunda Türkiye’yi temsil eden Bilişim Vadisi, bu etkinlikle Türkiye startup ekosisteminin sesini uluslararası arenaya taşımayı hedefliyor.