HomeFootballSpor yazarları, Türkiye’nin Avusturya maçı galibiyeti yazdı

Spor yazarları, Türkiye’nin Avusturya maçı galibiyeti yazdı

Date:

Related stories

spot_imgspot_img


Türkiye, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Merih Demiral iki golle öne çıkarken, kaleci Mert Günok son saniyede kritik kurtarış yaptı.

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Spor yazarları bu önemli maç hakkında görüşlerini paylaştı. İşte detaylar…

LEIPZIG ARŞİDÜKÜ MERİH DEMİRAL

Milli takımımız maça hızlı başladı. Henüz ilk dakikada köşe vuruşundan Merih ile bulduğumuz golle öne geçtik: 1-0. Gol öncesi Arda’nın kullanacağı korner, tribünleri coşturdu ve golün habercisiydi. Rakip, golden sonra baskı oluşturdu. Savunmamız beşli şekilde dizildi ve etkiliydi. İsmail ve Orkun, savunmanın önünde önemli işler yaptı. Fiziksel mücadeleler nedeniyle her ikisi de sarı kart görmek zorunda kaldı. Net fırsat vermeden ilk yarıyı tamamladık.

İkinci yarı yoğun bir Avusturya baskısı vardı. Bu noktada kalecimiz devreye girdi. Arnautovic’in karşı karşıya kaldığı pozisyonda maçın dengelenmesini engelledi. Yine bir köşe vuruşunda farkı ikiye çıkardık. Arda müthiş kesti, Merih müthiş yükseldi. Etkili kafa vuruşu ile skoru 59. dakikada 2-0 yaptı. Rakibimizin golü de kornerden geldi. Çalışılmış bir organizasyonda arka direkte boş kalan Gregoritsch, 66. dakikada skoru 2-1’e getirdi. Mert son saniyede inanılmaz bir top çıkardı. Bizim çocuklar büyük iş başardı.

Senad Ok | Milliyet


KAHRAMANLARIMIZIN GECESİ

Yine tarih yazdık. Maç çok zorlu geçti, özellikle son 10 dakika nefesler tutuldu. Son saniyede Mert’in mutlak gollük kafa vuruşunu çıkarması unutulmazdı. Çeyrek finaldeyiz. Son 15 dakika hariç, Avusturya gibi bir rakibe oyunu vermedik. Gecenin birçok kahramanı vardı. İki duran topta gol atan stoper Merih mi? Son saniyede takımı ipten alan kaleci Mert mi? Ama bence gecenin kahramanı Kaan Ayhan’dı. Fevkalade iyi oynadı. Kritik anlarda stratejik müdahaleler yaptı. Böylesine uluslararası bir turnuvada yaşanmış en büyük futbolcu performanslarından biriydi. Maça golle başladık. Mükemmel bir ilk yarı. İkinci yarıda biraz sıkıntı yaşadık, topu tutamadık ama Merih ikinci golü attı. Avusturya’yı umutlandıran golü yememeliydik. Bir korner atışında inanılmaz bir yerleşim hatası ve Avusturya’yı umutlandıran gol geldi. Bu golde oyuncularımızın pozisyonu en olumsuz tarafımızdı. Ama sonra direndik, gol de yiyebilirdik ama Mert’in son saniye kurtarışı bizi çeyrek finale taşıdı. Bir diğer kahraman ise maçın hakemiydi. Mükemmel, hatta mükemmel ötesi yönetti.

Ahmet Çakar | Sabah

SÜPER LİG’İN BUNDESLIGA’YA KARŞI ZAFERİ

Avusturya’ya liglerinin isminden dolayı ‘Diğer Bundesliga’ diyorlar ama dün ilk 11’lerinde 7 Almanya Bundesliga oyuncusu vardı. Yani ilk 11’inde 7 Süper Lig oyuncusu bulunan Türkiye, 7 Almanya Bundesliga’lısı olan Avusturya’yı eledi. Bu, sadece milli takımımızın değil, ligimizin de bir zaferi.

Bravo çocuklar. Teşekkürler çocuklar. Turnuvanın gizli favorilerinden birini yendik. Artık turnuvanın gizli favorilerinden biri biziz.


ŞAMPİYONLUĞU HAK EDEN FUTBOL SERGİLEYEN YOK

İspanya-Almanya eşleşmesinden gelecek yarı finalist dışında, turnuvada şampiyonluğu hak eden futbol oynayan bir klasik büyük takım yok. Bu dinamiklerle bu turnuvadan sürpriz bir şampiyon çıkması beklenebilir. Eğer Avusturya dün bizi eleseydi, favoriler arasında adları anılacaktı. Biz elediğimize göre ismimizin anılacağını öngörebiliriz.

Uğur Meleke | Hürriyet

DARISI HOLLANDA’YA

EURO 2024’ün gizli favorisi Avusturya’ya karşı A Milli Takımımız en iyi maçını oynadı. Vincenzo Montella, bu maçta üçlü savunmaya dönerek Avusturya’nın yaptığı meşhur önde presi engelledi.

İkinci yarıda baskı yedik, 2-0’ı bulmamıza rağmen oyunu koparamadık ve oyundan düştük. Montella, oyuna müdahale etmekte geç kaldı. Ancak diğer oyuncularımız üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve milletimize güzel bir hediye verdi. Darısı Hollanda’nın başına.

İlk 45 dakikada turnuvanın en iyi futbolunu oynadık. İkinci yarıda korku yaşadık ama çeyrek finale kalmak harika bir başarı…

İlker Yağcıoğlu | Takvim

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img