HomeWorldS&P Global'dan, Türk şirketleri için dikkat çeken açıklama - Ekonomi Haberleri

S&P Global’dan, Türk şirketleri için dikkat çeken açıklama – Ekonomi Haberleri

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

expand

S&P Global Ratings, Türk şirketlerinin kredi not görünümleri hakkında yayınladığı raporda, Türkiye’nin ülke notundaki artışla birlikte derecelendirilen 15 şirketin not dağılımında iyileşme kaydedildiğini belirtti. Aralık 2023’ten beri 11 şirketin notu artırıldı ve ihraççıların yüzde 40’ına ilişkin notlar artık pozitif görünüme sahip.

Raporda, Türkiye’nin kredi notunun “B+”ya yükseltilmesinin, şirketlerin derecelendirmelerinde iyileşme sağladığı vurgulandı. “Şirketlerin derecelendirmeleri Türkiye’nin ülke notundaki iyileşmeden faydalandı ve bazı şirketlerin görünümü Türkiye’nin ülke notuna bağlı kalmaya devam ediyor.” ifadesi yer aldı.

Türk şirketlerinin bu yıl stratejik büyüme projelerine yatırım yapmaya devam etmelerinin beklendiği, ancak bu durumun yüksek faiz giderlerine bağlı olarak nakit akışını olumsuz etkileyebileceği de raporda belirtildi. Ayrıca, Avrupa tahvil piyasasının bazı Türk şirketlerine yeniden açıldığı ve son tahvil ihraçlarının ihraççıların likidite tamponlarını artırmasına yardımcı olduğu, ancak ortalama borç vade profillerinin nispeten kısa vadeli olduğu ifade edildi.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img