HomeBussinessRusya, İspanyol Inditex Şirketinin İşletmesinin Daher Grubuna Satışını Onayladı

Rusya, İspanyol Inditex Şirketinin İşletmesinin Daher Grubuna Satışını Onayladı

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Hazırlayan

EFE

Çeviren

Gözde Meriç

Published



5 Nis 2023

Sanayi ve ticaret bakan yardımcısı Viktor Yevtujov’un yaptığı açıklamaya göre, Rus hükümeti İspanyol çokuluslu Inditex’in Rusya’daki işletmesinin Daher grubuna satışını onayladı.

Arteixo’daki Inditex Genel Merkezi – Inditex

RBC’nin haberine göre Yevtujov, işletmenin yeni sahibinin Rusya’da Maag, Dub, Ecru ve Vilet markaları altında mağazalar açacağını ifade etti. Yeni mağazaların Nisan ve Mayıs aylarında açılması planlanıyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında, diğer markaların yanı sıra Zara’nın da sahibi olan İspanyol tekstil grubu Inditex, yaklaşık 500 mağaza içeren Rusya’daki işletmesini satmak için Daher grubuyla anlaşmaya vardığını açıkladı.

Inditex, anlaşmanın şartlarının Galiçya merkezli grubun Rusya’da sağladığı işlerin “önemli bir bölümünü” koruyacağını vurguladı.

Planlandığı gibi, alıcı grubun sahip olduğu markaları satan mağazalar “Inditex’ten tamamen bağımsız” olacak.

İşlem, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve Batı yaptırımlarının uygulanması nedeniyle Mart 2022’de ticari faaliyetlerinin askıya alınmasının ardından Inditex’in Rusya’daki faaliyetlerinin sonunu işaret ediyor.

Gelecekteki koşulların Inditex’in Rusya’ya geri dönmesine izin vermesi durumunda, İspanyol şirket Daher ile bir franchise anlaşması yoluyla iki şirket arasında bir işbirliğini ortaya koymak için bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

İspanyol grup, Rusya’da Zara, Bershka, Pull&bear, Stradivarius, Oysho, Massimo Dutti, Zara Home gibi birçok marka ve tümü kiralık 500’den fazla mağaza ile faaliyet gösteriyordu.

Ukrayna’ya saldırıların başlamasından önce, Inditex işletme gelirinin %8,5’ini Rusya pazarından elde ediyordu.
 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img