HomeFashionRocher Grubu Flormar Kozmetik Markasını Satıyor

Rocher Grubu Flormar Kozmetik Markasını Satıyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Çeviren

Gözde Meriç

Published



10 Tem 2024

Yves Rocher güzellik zinciri, Dr Pierre Ricaud ve Sabon kozmetik markaları ile Petit Bateau’nun sahibi Rocher Grubu, düşük maliyetli makyaj markası Flormar’ı satmak üzere Esas Private Equity, Tacirler Asset Management ve Credia Partners adlı üç Türk yatırımcıdan oluşan bir konsorsiyumla satış vaadi anlaşması imzaladı.

Flormar Görseli – DR

Groupe Rocher 2012 yılında Türk şirketi Flormar’ın çoğunluk hissesini satın almış, 2021 yılında ise %100 kontrolünü ele geçirmişti.

Groupe Rocher’den yapılan açıklamada, “Son üç yılda, Flormar’ın Türkiye pazarındaki liderliği, pazar payında beş puanlık bir artışla güçlendi ve tarihi pazarı olan Türkiye’de bir numaralı makyaj markası olarak konumunu pekiştirdi” diye ifade edildi.

Türkiye’deki performansının yanı sıra Flormar’ın dünya çapında 1.750’den fazla mağazası olduğu belirtiliyor. Buna ek olarak, ekonomi sitesi Capital, Flormar’ın “STK Sherpa’nın grubu tedarikçilerinin, özellikle de Flormar için üretim yapan Kosan Kozmetik’in çalışanlarını desteklememekle suçlamasıyla endişe yarattığına” dikkat çekiyor.

Bu duyuru 22 Mayıs’ta, Flormar’ın Ploërmel, Morbihan’daki fabrikasını Amerikan Arcade Beauty grubuna sattığını açıklamasından bir ay kadar önce yapıldı.

Bu elden çıkarmalar Groupe Rocher’nin özellikle satışlarındaki erozyon ve değişen tüketici alışkanlıklarıyla mücadele etmeyi amaçlayan dönüşümünün bir parçasını oluşturuyor. Grubun belirttiği üzere bu dönüşüm, “finansal taahhütlerine saygı gösterirken, özellikle gelişimi için stratejik bir bölge olan Asya’da geleceğine yatırım yapmak amacıyla manevra alanı yaratacak”.

Portföyünde dokuz marka bulunan Groupe Rocher’nin 2023 yılı satışları 2,2 milyar Euro olarak gerçekleşti.
 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img