HomeSportsOkan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Galatasaray’ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın yeni teknik direktörleri ve oluşturduğu yeni kadrolarla bu sezon mücadele etmek için sabırsızlandığını kaydeden Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beşiktaş, Giovanni van Bronckhorst’u getirdi. (Jose) Mourinho gibi çok önemli bir isim Türkiye’ye geldi. Güçlü rakiplere karşı mücadele etmek beni sevindiren bir şey. Geçen senelerde de önemli teknik adamlar vardı. İlk başladığım sene Jorge Jesus gibi ‘winner’ bir karakter vardı. Gittiği her yerde şampiyon olmuş önemli bir güç vardı. Ona karşı şampiyonluk yaşadık. Şenol Güneş o sezon Beşiktaş’ın teknik direktörüydü. Böyle önemli teknik adamlar gelecek, önemli yarışlar olacak. Önemli olan Türk futbolunun daha ileri gitmesi. Sezon başlamadan yine, ‘O öyle dedi, bu bunu yaptı…’ gibi kaos başlatmaya çalışanlar var. Bu tuzağa düşmememiz, işimize odaklanmamız gerekiyor. İki senedir şampiyonluktaki en önemli avantajımız, işimize odaklanmamızdı. Kafamızı karıştırmak isteyenler olacak. Yine aynı şeyleri yaşayacağız. Belki geçen seneden daha sertini yaşayacağız. Burada çok farklı ortamdayız. Farklı şartlarda yarışıyoruz. Bunların daha şiddetlisini bu sene yaşayabiliriz. Sakin kalıp, işimize odaklanıp, sadece kendi başarımız için ne yapabiliriz… Lig önemli ama Avrupa da çok önemli. Avrupa’da bütün Türk takımlarının başarılı olması çok önemli. Bizim de hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne gidip, orada başarılı olup, işimize devam etmek.”

“Atatürk Olimpiyat Stadı’nda maç oynaması zor”

Beşiktaş’la oynayacakları Turkcell Süper Kupa maçına değinen Okan Buruk, “Hepimiz yeni sezon için sabırsızız. Bir an önce yeni sezon başlasın.” diye konuştu.

Süpe Kupa’da karşılaşacakları Beşiktaş’ın başında bulunan Giovanni van Bronckhorst’un önemli bir teknik adam olduğuna dikkati çeken Buruk, “Ona karşı mücadele etmek benim için güzel. Bu özlediğimiz, değer verdiğimiz şeylerden biri. Beşiktaş gibi çok önemli bir kulübe karşı Süper Kupa maçı oynayacağız. Bu Süper Kupa’yı da hak eden takım alacaktır. Hazır halde çıkmak istiyoruz. Kadromuzu koruduk. En güçlü şekilde maça çıkmak istiyoruz. Bir yandan da yeni bir hoca. Onun taktiksel olarak ne yapacağını hazırlık maçlarında analiz edeceğiz ve ona göre hazırlanacağız. Biz de kendi oyunumuzu nasıl kabul ettirebiliriz onu göstereceğiz. Kupayla başlamak önemli bir motivasyon. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda maç oynaması zor. Manchester City bile orada Guardiola’yla en kötü futbolunu oynamıştır. O stattaki bir maçta çok güzel bir oyun beklemiyorum. Oyuncularımızı da motive etmek gerekiyor. Dolu bir stat oyunun atmosferini değiştirebilir. Daha güzel bir statta oynamak isterdim.” ifadelerini kullandı.  

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img