HomeFashionNorth Face'in Sahibi VF Engaged Capital Katkısıyla Yönetim Kurulunu Değiştirecek

North Face’in Sahibi VF Engaged Capital Katkısıyla Yönetim Kurulunu Değiştirecek

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Hazırlayan

Reuters

Çeviren

Gözde Meriç

Published



14 Şub 2024

North Face, Vans ve Timberland markalarının sahibi VF Corp, Salı günü yaptığı açıklamada, yeni bir yönetim kurulu üyesi atayacağını ve aktivist yatırımcı Engaged Capital’in katkılarıyla ikinci kişiyi seçeceğini belirtti.

Reuters

VF’de %1,3 hisseye sahip olan Engaged, geçtiğimiz yılın sonlarında şirketteki konumunu açıklamasından bu yana yönetim kurulunda temsil ve daha fazla yeniden yapılanma için baskı yapıyor.

Yatırım şirketi Closed Loop Partners’ta çalışan ve daha önce Donna Karan International’da icra kurulu başkanı olan Caroline Brown, hemen yönetim kuruluna katılacak.
Şirket ayrıca yakın gelecekte Engaged ile karşılıklı olarak mutabakata varılacak olan başka bir bağımsız yönetici daha seçecek.

VF’nin mevcut 12 yöneticisinden biri de şirketin bu yılın sonlarında yapılacak yıllık hissedarlar toplantısında yeniden seçilmek için aday olmayacak. Şirket henüz bu yöneticinin kim olacağını açıklamadı.

Konu hakkında bilgi sahibi olan ancak örüşmelerin özel olması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki kişi, Brown’un şirketin Engaged’den bağımsız olarak halihazırda incelediği adaylar arasında olduğunu söyledi.

“Caroline Brown hazır giyim sektöründe son derece saygı duyulan bir isim ve kanıtlanmış bir geri dönüş sağlama geçmişi var.
Yönetim kurulu başkanı Richard Carucci yaptığı açıklamada, “Küresel markaları ölçeklendirip dönüştürüyoruz ve şirket Yeniden Keşfetme stratejisini uygulamaya devam ederken onun içgörüleri değerli olacak” dedi.

Finansal riskten korunma fonu emektarı Glenn Welling tarafından yönetilen Engaged, VF’ye maliyetleri düşürmesi ve temel olmayan markalarını satmak da dahil olmak üzere stratejik alternatifler keşfetmesi konusunda baskı yaptı.

VF, Temmuz 2023’te göreve gelen ve daha önce bilgisayar çevre birimi üreticisi Logitech International’ı yöneten CEO Bracken Darrell’in yönetiminde yeniden yapılandırma çalışmalarına başladı. Personeli işten çıkardı ve maliyetleri düşürdü.
 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img