HomeSportsNefesler tutuldu Süper Kupa sahibini buluyor

Nefesler tutuldu Süper Kupa sahibini buluyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Trendyol Süper Lig öncesi adeta son prova olan Turkcell Süper Kupa mücadelesi, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak. Geçen sezon Süper Lig’de şampiyon olan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nda zafere ulaşan Beşiktaş, Süper kupayı almak için kozlarını paylaşacak.

Okan Buruk yönetiminde son iki sezonda mutlu sona ulaşan Galatasaray, büyük ölçüde kadrosunu korurken Belçikalı Michy Batshuayi’yi renklerine bağladı. Avusturya’da iki farklı dönemde kamp yapan sarı-kırmızılılar bu dönemde beş hazırlık maçı yaptı. Şampiyonlar Ligi’nde play-off aşamasında mücadele edecek Galatasaray, 9 Ağustos cuma akşamı sezonun açılış maçında Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak.

Beşiktaş’ta ise yeni sezon öncesi teknik direktör değişimi gerçekleşti ve Hollandalı Giovanni van Bronckhorst göreve geldi. Ünlü İtalyan golcü Immobile, Portekizli Rafa Silva, Brezilyalı stoper Paulista ve kanat oyuncusu Can Keles’i transfer eden siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi’ne play-off aşamasında katılacak. Beşiktaş’ta Rebic, Tayfur Bingöl, Umut Meraş gibi oyuncular ise takımdan ayrıldı.

İki takım en son 2016-17 sezonu öncesinde Süper Kupa maçında karşılaşmıştı. Konya’da oynanan mücadelenin normal süresi ve uzatmaları 1-1 berabere biterken sarı-kırmızılılar seri penaltı vuruşları sonucu kupayı kazanmıştı. 2006 yılında Almanya’da oynanan Süper Kupa maçını ise Beşiktaş 1-0 kazanıp mutlu sona ulaşmıştı.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Turkcell Süper Kupa maçını hakem Attila Karaoğlan yönetecek.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img