HomeFootballMontella: Türkiye, EURO 2024'e Gürcistan Galibiyetiyle Başladı

Montella: Türkiye, EURO 2024’e Gürcistan Galibiyetiyle Başladı

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Teknik direktör Vincenzo Montella, Dortmund’da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, doğum gününde aldığı en güzel hediye olarak oyuncularının performansını övdü.

Montella, taraftarların coşkulu desteğiyle oynadıklarını belirterek, “Bugün yaşadığım en iyi doğum günü hediyesi bu galibiyet oldu. Türkiye’nin Avrupa şampiyonalarında ilk maçını kazanması çok önemli ve sevindirici.” dedi. Takımının performansını değerlendirirken, “Hedefimiz bir üst tura çıkmak. Bugüne kadar gösterdiğimiz performanslar bize bu hedefe ulaşabileceğimizi gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Maçta forvetsiz oynamalarına rağmen 22 şutla rakip kaleyi sıkça yokladıklarını vurgulayan Montella, VAR sisteminin ikinci golün iptal edilmesine rağmen takımın moralinin yüksek olduğunu ifade etti. Gürcistan’ın zorlu bir rakip olduğunu belirten Montella, maç öncesi iyi analiz yaparak hak ettikleri bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Portekiz ile oynayacakları maç içinse farklı bir mücadele beklediklerini dile getiren Montella, “Portekiz namağlup geliyor ancak biz de onlara karşı galibiyet arıyoruz. Fiziksel ve zihinsel olarak maça hazırız.” şeklinde konuştu. Hakan Çalhanoğlu’nun performansını öven Montella, “Hakan, takımımız için çok önemli bir oyuncu. Hem savunmada hem de hücumda başarılı işler yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img