HomeSportsMilliler nasıl tur atlar İşte muhtemel rakipler ve tüm ihtimaller

Milliler nasıl tur atlar İşte muhtemel rakipler ve tüm ihtimaller

Date:

Related stories

Extension of Türkiye’s zombie company regulation under consideration – Türkiye Today

The Turkish government is considering extending a regulation that...

Turkey’s central bank raises reserve ratios for lira deposits – Turkish Minute

Turkey’s central bank has increased reserve requirements for commercial...

Turkish Airlines Set For Santiago And Secures Sustainability Loan For 2 Airbus A321neos

Turkish Airlines already flies to more than 350 destinations,...

The Hezbollah pager attacks reveal a textbook covert operation, ex-spies say

Scores of pagers and walkie-talkies used by the Hezbollah...
spot_imgspot_img

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu’dan son maçlar bu gece oynanacak maçlarla tamamlanacak. A Milli Takımımız, Çekya ile kozlarını paylaşacak. Gruptan lider çıkmayı garantileyen Portekiz ise son sıradaki Gürcistan ile karşı karşıya gelecek. 
A Milli Takımımız, bugün oynanancak maçların sonuçlarına göre Avrupa Şampiyonası‘nda yoluna devam edecek. A Milli Takım’a gruptan 2. çıkmak için Çekya ile oynayacağı son maçta 1 puan yeterli olacak.
Grupta, Portekiz 6, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1’er puana sahip. Grupta son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karşılaşmaları oynanacak.

TUR ATLAYAN 8 TAKIM BELLİ OLDU



A,B,C ve D gruplarında maçlar tamamlanırken Almanya, İsviçre, İspanya, İtalya, İngiltere, Danimarka, Avusturya ve Fransa son 16 biletini aldı.

EURO 2024’te şu ana kadar alınan sonuçlara göre; İsviçre-İtalya ve Almanya-Danimarka eşleşmeleri kesinleşti.

İŞTE MUHTEMEL RAKİPLER

A Milli Takım, bu akşam Çekya’dan 1 puan alması halinde, ikili averajda Gürcistan’a üstünlük sağladığı için diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu 2. sırada tamamlayacak ve D Grubu’nu lider bitiren Avusturya ile eşleşecek.

A Milli Takım Çekya’ya kaybeder, Gürcistan da Portekiz’i yenerse Türkiye turnuvaya veda edecek. Türkiye’nin Çekya’ya kaybettiği, Portekiz’in de Gürcistan’dan puan aldığı senaryoda ise A Milli Takım grubu üçüncü sırada bitirecek.

A Milli Takım, Çekya’ya 2 veya daha az farklı bir skorla kaybetmesi durumunda EURO 2024’e devam etme şansı bulunuyor ancak farkın 3 veya üzerinde olması halinde Türkiye EURO 2024’e veda edecek.

Türkiye, grupta üçüncü olursa B grubunun lideri İspanya ile son 16 turunda karşılaşacak.

EN İYİ 3.’LÜK İHTİMALİ

Ay-yıldızlı ekibin Çekya’ya mağlup olması halinde ise Portekiz-Gürcistan maçının sonucu ve diğer gruplarda oluşacak duruma göre en iyi 3. olma ihtimali bulunuyor.

Milli Takım Çekya’ya kaybedip, Gürcistan da Portekiz karşısında galip gelemezse en iyi 3. olması için diğer gruplardaki tabloya bakılacak. 

B Grubu’nda iki maçını da kazanan İspanya grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Türkiye ile İspanya 30 Haziran’da Köln’de karşı karşıya gelecek.

C Grubu’nda İngiltere 5 puanla grubunu lider tamamladı. 3’er puanı bulunan Danimarka averajla ikinci sırada yer alırken, Slovenya da üçüncü sırada yer aldı. 2 puanlı Sırbistan ise turnuvaya veda etti.

Türkiye, en iyi dört 3. arasına girip C Grubu’nun lideri İngiltere ile eşleşirse 30 Haziran’da Gelsenkirchen’de son 16 turu maçına çıkacak.

A Milli Takım, son maçında Çekya’ya mağlup olursa ve Gürcistan da Portekiz’i yenerse son sırada kalarak turnuvaya veda edecek.

Türkiye, diğer gruplarda son maçlar tamamlandıktan sonra Çekya ile karşılaşacağı için, son durumu görerek sahaya çıkacak.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img