HomeFashionMeta'ya AB Teknoloji Kurallarına Uymama Suçlaması

Meta’ya AB Teknoloji Kurallarına Uymama Suçlaması

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Hazırlayan

Reuters

Çeviren

Gözde Meriç

Published



3 Tem 2024

Meta Platformları, Pazartesi günü AB antitröst düzenleyicileri tarafından, yeni tanıtılan ödeme veya rıza reklam modelini hedef almalarına bağlı olarak önemli teknoloji kurallarına uymamakla suçlandı.

Reuters

ABD’li teknoloji devi, Facebook ve Instagram için reklamsız abonelik hizmetini geçtiğimiz Kasım ayında Avrupa’da başlattı ve izlenmeyi kabul eden kullanıcıların reklam gelirleriyle finanse edilen ücretsiz bir hizmet aldığını açıkladı.

AB’nin rekabet uygulayıcısı olarak görev yapan Avrupa Komisyonu, Meta’ya gönderdiği ön bulguda, ikili seçimin bloğun Büyük Teknoloji’nin gücünü dizginlemeyi amaçlayan Dijital Piyasalar Yasası’nı (DMA) ihlal ettiğini belirtti.

İkili seçimin kullanıcıları kişisel verilerinin birleştirilmesine rıza göstermeye zorladığını ve onlara Meta’nın sosyal ağlarının daha az kişiselleştirilmiş ancak eşdeğer bir versiyonunu sunmadığını ifade etti.

AB antitröst şefi Margrethe Vestager yaptığı açıklamada, “Vatandaşları kendi verileri üzerinde kontrol sahibi olmaları ve daha az kişiselleştirilmiş bir reklam deneyimi seçebilmeleri için güçlendirmek istiyoruz” dedi.

AB rekabet uygulayıcısının Meta’yı Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında uyumsuzlukla suçlayacağını ilk bildiren Reuters oldu.

Meta’ya yönelik suçlama, AB gözlemcisinin yeni kurala uymadığı için Apple’a yönelik ilk DMA suçlamasını yayınlamasından bir hafta sonra geldi.
 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img