HomeTennisMençuna Cup 12 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası, Arhavi'de Başlıyor

Mençuna Cup 12 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası, Arhavi’de Başlıyor

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Arhavi, 50. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında tenis tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Arhavi Belediyesi ve Arhavi Tenis Kulübü iş birliğiyle düzenlenecek olan Mençuna Cup 12 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası Yaz Kupası Tenis Turnuvası, spor ve festival severleri 20-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında Arhavi Tenis Kompleksi’nde buluşturacak.

Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, Türkiye Tenis Federasyonu’nun gözetiminde gerçekleşecek turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada, festival kapsamında düzenlenecek olan tenis şampiyonasının ilçe için büyük önem taşıdığını belirtti. Ataselim, “Bu yıl 50. kez düzenleyeceğimiz Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri arasına dahil ettiğimiz Mençuna Cup 12 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası, ilçemiz için önemli bir organizasyon olacak. İlçemiz, birçok farklı ilden genç sporcuları ağırlayacak. Karadeniz bölgesinde tenis kompleksi olan ender ilçelerden biriyiz ve bu potansiyelimizi önemli turnuvalarla değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçemize hem ekonomik hem de tanıtım adına büyük katkılar sağlayacak.” dedi.

Turnuva Direktörü ve Arhavi Tenis Kulübü Başkanı Ali Büyüklüoğlu ise turnuva hakkında şunları söyledi: “50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenecek olan 12 Yaş Türkiye Şampiyonası Tenis Turnuvasına Türkiye’nin dört bir yanından sporcular katılacak. Bugüne kadar 15 il ve 55 sporcunun başvurusu oldu ve ilgi her geçen gün artıyor. Arhavi’mizi tenis sporunda bölgenin merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Tenis, ilçemiz için spor turizminde önemli bir lokomotif olacak. Bu organizasyonlar için kulübümüze desteklerini esirgemeyen Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img