HomeFashionMango Satışlarında %6,3 Artış

Mango Satışlarında %6,3 Artış

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Çeviren

Gözde Meriç

Published



17 Tem 2024

Katalan moda markası rekorlar kırmaya devam ediyor. İçinde bulunduğumuz mali yılın ilk yarısında Mango, satışlarında %6,3’lük bir artış kaydederek 1,543 milyar Euro’ya ulaştı. Bu, markanın 40 yıllık tarihindeki en yüksek ilk yarı geliri oldu.

Barcelona – Mango

Mango’dan 15 Temmuz Pazartesi günü yapılan açıklamada, “iyi sonuçların” markanın son koleksiyonlarının “olumlu karşılanması” ve İtalyan terzilik firması Boglioli ve İngiliz tasarımcı Victoria Beckham ile yapılan önemli ortaklıklarla yakından bağlantılı olduğu belirtildi.

Mango, satışları %21’in üzerinde artan Mango Man ve satışları %11 oranında artan Mango Kids and Teen’in “güçlü büyümesine” dikkat çekti. Kadın giyim segmenti, dönem boyunca %4 oranında “hafif bir büyüme” ile toplam satışların %79’unu oluşturarak birincil gelir kaynağı olmaya devam etti.

Mango, “iklimsel, enflasyon kaynaklı ve jeopolitik zorluklara rağmen” elde edilen bu sonuçları kutladı ve şirketin, tedarik zincirini önemli ölçüde etkileyen Kızıldeniz krizinin önemli etkilerine karşı gösterdiği dayanıklılığa dikkat çekti.

Şirletin CEO’su Toni Ruiz yaptığı açıklamada, “Son derece rekabetçi bir ortamda şirket, piyasayı geride bırakarak tarihinin en iyi yarıyıl sonucuna ulaştı. Yılın ilk yarısındaki olumlu satış gelişimi, değer önerimize, iş modelimize ve uluslararası genişleme planımıza olan bağlılığımızı pekiştiriyor. Modaya olan tutkumuzla dünyaya ilham vermeye devam etmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Güçlü fiziksel genişleme

115 uluslararası pazarda faaliyet gösteren Mango’nun uluslararası faaliyetleri, grubun toplam gelirinin %78’inden fazlasını oluşturuyor. İlk yarı satışlarına liderlik eden önemli pazarlar arasında İspanya, Fransa, Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor.

Fiziksel perakende alanında, Mango genişleme planını sürdürerek 57 yeni mağaza açtı ve Haziran sonu itibariyle dünya çapında 2.743 mağazaya ulaştı. Bu sayı, sahip olduğu 1.725 mağazaı ve franchise mağazayı ve 1.018 corner’ı içeriyor. Mango, 2024 yılı sonuna kadar 2.800 perakende noktasını aşmayı hedefliyor.

Mango, mevcut mali yılda İspanya’da, öncelikle Mango Teen serisine odaklanan yaklaşık 20 mağaza açmayı planlıyor. ABD pazarındaki güçlü atılımına ek olarak, şirket Avrupa’daki büyümesini hızlandırmayı ve Birleşik Krallık’ta Londra ve İskoçya’da 20’den fazla yeni mağaza açmayı planlıyor. Marka ayrıca yılı İtalya’da 15 yeni açılışla kapatmayı ve ülkedeki varlığını 100 mağazaya çıkarmayı hedefliyor.

Çevrimiçi satışlar da geçen yılın aynı dönemine kıyasla hafif bir artış gösterdi ve şu anda şirketin toplam gelirinin yaklaşık %33’ünü temsil ediyor.

Mango, 2026 yılı için hazırladığı “4E” stratejik planı kapsamında, o tarihe kadar 4 milyar Euro ciroya ulaşmayı ve önümüzdeki üç yıl içinde 500 yeni mağaza açarak ticari ağını güçlendirmeyi hedefliyor.

 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img