HomeBussinessLVMH Tiffany Yönetiminde Değişikliğe Gitti

LVMH Tiffany Yönetiminde Değişikliğe Gitti

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Hazırlayan

Reuters

Çeviren

Gözde Meriç

Published



13 Oca 2021

Fransız lüks ürünler grubu LVMH, iki üst düzey Louis Vuitton yöneticisini Tiffany’nin yeni yöneticileri olarak atadı ve 15,8 milyar USD tutarındaki satın alımın ardından ABD’li kuyumcunun tasarım ekibinde de değişikliklere başladı.

Alexandre Arnault

Anlaşmanın resmi olarak sonuçlanması, LVMH’nin lüks mal satışlarının darbe almasına neden olan COVID-19 salgınının ortasında anlaşmadan geri çekilmesiyle yaşanan sert bir yasal anlaşmazlığın ardından gerçekleşti. LVMH ve Tiffany nihayetinde anlaşma fiyatını yeniden görüşerek 425 milyon USD düşürdü.
 
LVMH, grubun Louis Vuitton markasında üst düzey bir yönetici olan Anthony Ledru’nun Tiffany’nin CEO’su olacağını ve görevi 22 Ocak’ta ayrılacak olan Alessandro Bogliolo’dan devralacağını açıkladı.

LVMH’nin patronu Bernard Arnault’un oğullarından biri olan ve daha önce Rimowa valiz markasını yöneten Alexandre Arnault, markanın başkan yardımcısı ve ürün ve iletişiminden sorumlu olacak. Vuitton’un CEO’su ve yönetim kurulu başkanı Michel Burke ise Tiffany’nin yönetim kurulu başkanı olarak atanacak.
 
Analistler, Tiffany’nin LVMH’ye entegre edilmesi ile, holdingin ürün yelpazesini daha genç müşterileri hedefleyecek şekilde genişletebileceğini ve Asya’da bir hareketlenmeye yöneleceğini tahmin ediyor.
 
Fendi ve Veuve Clicquot şampanya gibi markalara ev sahipliği yapan LVMH’nin, markayı yeniden konumlandırıp modernize ederken, Tiffany’nin mağaza ağından çevrimiçi satışlar gibi alanlardaki stratejilere kadar her şeyi gözden geçirmesi bekleniyor.
 
Holding, kreatif direktör Reed Krakoff’un Marka Müdürü Daniella Vitale ile birlikte şirketten ayrılmaya hazır olduğunu söyleyerek tasarım cephesinde de değişiklikler yapılacağına yönelik bir sinyal verdi.
 
LVMH’nin patronu Bernard Arnault yaptığı açıklamada, Tiffany’nin büyümesini hızlandırma yeteneği konusunda iyimser olduklarını ifade etti.
 
Bulgari’nin de sahibi olan ancak gelirinin çoğunu Vuitton gibi moda markalarından elde eden LVMH, lüks dünyanın salgın öncesinde en iyi büyüme potansiyeline segmentlerinden birinde, şimdiye kadarki en büyük satın alım faaliyeti üzerinden mücevher teklifini büyütmeyi hedefliyor.
 
 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img