HomeFootballKorsan Hakemlerle Mücadele: Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nden Açıklama

Korsan Hakemlerle Mücadele: Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nden Açıklama

Date:

Related stories

Iran warns Israel of ‘crushing response’ after attacks on Hezbollah

Israel will face “a crushing response from the axis...

Hezbollah chief vows ‘punishment’ of Israel after explosive device attacks

Hassan Nasrallah, Hezbollah’s leader, threatened Israel with “tough retribution...

Türkiye launches new tech visa program

Türkiye on Monday presented a new visa program aimed...

Here’s How to Plan the Perfect Trip to Bodrum, Türkiye (Says Me)

There I was, treading water in the clear blue...

Hezbollah’s Nasrallah says Israel’s Lebanon attacks crossed ‘all red lines’

Hezbollah leader Hassan Nasrallah says the pager and walkie-talkie...
spot_imgspot_img

Türkiye Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, son dönemde bazı turnuva ve organizasyonlarda yetkisiz hakemlerin görev aldığını tespit etti. Bu kişilerin Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun onayı olmadan, “Korsan Hakem” olarak adlandırıldığını ve resmi hakemlerin yerine geçerek maddi çıkar sağladığını belirtti.

Dernek, tüzüğünde yer alan “Hakem, Gözlemci, Mentör ve tüm üyelerin her türlü ekonomik, hukuki hak ve menfaatlerini korumak” amacına dayanarak, bu korsan hakemlerle ilgili gereken tüm adımları atacaklarını duyurdu. Bu kişiler arasında, Türkiye Futbol Federasyonu’nda aktif olarak görev yapmayan veya vizesiz olarak nitelendirilen eski hakemlerin bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, korsan hakemlerin turnuvalarda gösterdikleri lakayıt tavırlar, maddi çıkar konuşmaları ve disiplinsizliklerinin camiaya büyük zarar verdiği vurgulandı. Ayrıca, bu kişilerin “Paralel Hakem Yapılanması” oluşturdukları ve resmi turnuvalarda görev almak yerine kendi ekiplerini oluşturdukları belirtildi.

Dernek, bu kişilerin resmi görevlendirme almalarını engellemek ve mevcut vizelerinin iptal edilmesi için sürecin her aşamasını yakından takip edeceğini açıkladı. Ayrıca, bu tür organizasyonlarda görev alan kişilere karşı adli suç duyurusu yapacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Spor Komisyonu’na yasal düzenlemeler talep edecektir.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, camianın haklarının ve saygınlığının korunması için gerekli tüm girişimlerde bulunacağını ve bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulu Başkanlıkları ile koordinasyon içinde olacaklarını duyurdu.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

SPOR KAMUOYUNA KORSAN HAKEMLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME




Aslı Kalaç Çorumlu Mu, Evli Mi, Sevgilisi Kim, Aslen Nereli, Boyu kilosu Kaç?

​Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Genel Merkezi olarak tüzüğümüz ve yasal mevzuatlara uygun olarak üyelerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Tüzüğümüzün Derneğin Amacı Başlıklı 3.Maddesinde amaçlarımızdan bir tanesi de “Hakem, Gözlemci, Mentör ve tüm üyelerin her türlü ekonomik, hukuki hak ve menfaatlerini korumak.” Olarak belirtilmiştir. Bu anlamda tüm üyelerimizin her türlü hak ve menfaatlerini korumak adına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya ilgili kurum ve kuruluşlar ile iş birliği yapmaya devam edeceğiz.
​Son zamanlarda Türkiye Futbol Federasyonunun ve Merkez Hakem Kurulunun bilgisi ve onayı dışında bazı turnuva ve organizasyonlarda Hakemlerin görev aldığını üzülerek gözlemliyoruz. Bu “KORSAN HAKEM” olarak adlandıracağımız kişilerin bazılarının Türkiye Futbol Federasyonunda Faal Hakem/Gözlemci, bazılarının ise vizesiz (eski/bırakmış veya ihraç edilmiş) kişilerden oluştuğunu tespit ettik.
​Korsan Hakem olarak adlandırılan bu hakemlerin turnuvalarda kendi menfaatleri ve maddi çıkarları doğrultusunda görev almaları aslında bu camiaya yapılan en büyük ihanetlerden bir tanesidir. Zira bu şahıslar bugünlere geçmişte içerisinde bulundukları bu camia sayesinde gelmişlerdir. Şimdi ise kendilerinden başkalarını düşünmeyerek, genç hakemlerin çıkacağı maçlara, genç hakemlerin alacakları ücretlere göz dikmişlerdir. Turnuvalarda görev alacak hakemlerimiz kendilerini geliştirecekken bunu da engellemeye çalışmaktadırlar. Hatta öyle bir boyuta bürünmüş kendi içlerinde PARALEL HAKEM YAPILANMASI diye tabir edebileceğimiz bir yapılanma kurmuşlardır. Resmi Turnuva yapmak isteyen organizasyon ekipleriyle görüşerek resmi hakem almamalarını, kendilerinin maçlarında görevlendirmelerini isteyecek kadar da ileriye gitmişlerdir. Kendilerince Paralel Hakem Kurulu kurmuş, ekiplerine müsabakalar atamaya başlamışlar, bunu da hiç sıkılmadan ve çekinmeden sosyal mecralarda paylaşmaya başlamışlardır.
​Resmi görevlendirmeleri olmayan ve Merkez Hakem Kurulu ile hiçbir bağlantıları olmayan bu Korsan hakemler aldıkları müsabakalarda lakayıt tavırları, para ve maddi çıkar konuşmaları, disiplinsiz davranışları ve düzensiz giyimleri ile elbette en büyük kötülüğü yine Hakem Camiamıza yapmaktadır. Bu şahısların camiamız ile hiçbir bağlantıları yoktur, bundan sonra da olması mümkün değildir. Bu şekilde görev alanların hiçbir zaman vizelerinin yapılmaması, vizeli olanların da ilişiklerinin kesilmesi için sürecin her aşamasını yakından takip edeceğiz.
​Bu anlamda Hakem ve Gözlemci camiamızın haklarının ve saygınlığının korunması adına bu tip organizasyon ekiplerinin hakkında gerekli işlemlerin yapılması adına Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığımız ve Merkez Hakem Kurulu Başkanlığımız ile gerekli tüm görüşmelerinin yapılacağını, tüm girişimlerde bulunulacağını bildirmek isteriz.
Ayrıca bu tip resmi olmayan hakemler ile yapılan organizasyonlarda görev alanlar hakkında cezai anlamda (adli suç duyurusu) işlemler yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Spor Komisyon Başkanlığına tüm bilgi, belge ve raporların da sunularak kanun maddesi eklenmesi, Spor yasasında ve ilgili mevzuatlarda yasal düzenlemeler yapılması talep edilecektir.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu

Editör: Yağız Atay

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img