HomeWorldİstanbul Drone Soccer, Türkiye'yi drone futbolunda global arenada temsil ediyor

İstanbul Drone Soccer, Türkiye’yi drone futbolunda global arenada temsil ediyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Hava sporlarna merakl, bilim, teknoloji ve mhendislik tutkunu 10 renci ve 2 mentr olarak 2023 ylnda kurulan stanbul Drone Soccer takm, Trkiye’nin lk Drone Futbolu takm olma zellii tayor. stanbul Drone Soccer, dnya sahnesinde de boy gstermeye balad.

Uluslararas Drone Futbolu Federasyonu ( FDA ) ve Dnya Hava Sporlar Federasyonu (FAI) tarafndan ynetilen ve insansz hava arac eitimi veren tek robotik program olan Drone Futbolu, Trkiye’de ilk kez ‘stanbul Drone Soccer’ ile sahaya kt. Bu heyecan verici yolculuk, hava sporlarnn yeni yldzlarn yetitirmeyi amalayan yalar 14 ile 16 arasnda deien tutkulu bir grup liseli gen tarafndan balatld.

stanbul Drone Soccer takm u yelerden oluuyor: Ada Arsel, Aksel Krespin, Ali Baler, Can Alp alolu, Arsen zaznavuryan, Batu Aydnlar, Kerim Ersoy, Lal Danman, Leyla Berkel ve Poyraz Demirkaya.

DRONE FUTBOLU DNYA GENELNDE YAYGINLAIYOR

Drone Futbolu, futbolun temel prensiplerini havaclk ve teknolojiyle birletirerek ortaya kan bir spor. ki takm arasnda oynanan malarda, her takmda en fazla be oyuncu yer alr ve ama en fazla gol atmaktr.

zlemesi ve oynamas bir o kadar elenceli olan drone futbolu, geleneksel futbol sporunu teknoloji ile birletirerek kelimenin tam anlamyla bambaka bir seviyeye tamaktadr.

Drone Futbolu, koruyucu d iskeletlerde radyo kontroll drone’lar ile oynanan heyecan verici bir kapal takm sporu. 5 oyunculu takmlarn arpmalarla dolu mcadelesi, alarla evrili bir arenada gerekleirken, pilotlar sadece drone toplarn ynetmekle kalmayp, yapt strateji ve savunma ile ayn zamanda rakip takmn gol atmasn da engeller.

HAZRAN AYINDA TALYA’DA TRKYE’Y TEMSL EDECEK

stanbul Drone Soccer takm, ok ksa bir srede art arda baarlara imza att. Ilk olarak, 2-4 ubat 2024 tarihlerinde Almanya’nn Hannover ehrinde dzenlenen German Drone Soccer Cup’ta, ilk uluslararas turnuvasna katld ve 3.’lk dlne layk grld. Ardndan takmmz, dnyann en iyi takmlarnn yart ve 17-19 Nisan’da ABD’de gerekleen Drone Soccer World Cup’ta 6. sray elde ederek lkemize ok byk bir gurur yaatt.

Heyecan verici bir yolculuun ardndan, stanbul Drone Soccer takm, talya’nn Bolonya ehrinde dzenlenecek olan We MakeFuture International Trade Fair and Festival on Innovation’da lkemizi temsil etmek iin hazr! 13-15 Haziran 2024 tarihleri arasnda gerekleecek bu nemli etkinlikte takmmz, yksek teknoloji, yapay zeka ve dijital yeniliklerin n planda olduu bir platformda rakipleriyle karlaacak.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img