HomeTechHepsiburada ve 42 Türkiye'nin iş birliğiyle teknoloji liderleri yetiştiriliyor

Hepsiburada ve 42 Türkiye’nin iş birliğiyle teknoloji liderleri yetiştiriliyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Hepsiburada ve 42 Türkiye İş Birliğiyle Hepsiburada Tech Academy Programı Başlıyor

İstanbul ve Kocaeli’deki kampüslerde gerçekleştirilecek olan 8 modülden oluşan eğitim ile Hepsiburada’nın uzman teknoloji kadrosu, teknoloji alanındaki farklı çalışma konularını ve uygulamalarını ele alacak. 42 Türkiye ile yapılan iş birliği kapsamında, okulda 2 yıllık temel eğitimini tamamlayan öğrencilere staj imkanı sunulacak.

Hepsiburada ve 42 Türkiye, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirme vizyonuyla bir araya geldi. Akran eğitimi modelini benimseyen 42 Türkiye ve Türkiye’nin en büyük yerli e-ticaret platformu Hepsiburada tarafından hazırlanan Hepsiburada Tech Academy programında Hepsiburada teknoloji liderleri öğrencilere çeşitli eğitimler verecek.

İstanbul ve Kocaeli kampüslerinde gerçekleştirilecek 8 modül olarak planlanan eğitimlerde Hepsiburada’nın teknoloji ekipleri ürün geliştirme, kullanıcı deneyimi, veri bilimi, veri analitiği, yazılım geliştirme ve sistem/güvenlik gibi konularda özel eğitimler verecekler. Programa katılanlar, Hepsiburada’da Bir Gün simülasyonunu deneyimleyecekler. Böylece öğrenciler, Hepsiburada’nın teknolojik geliştirmelerini yakından tanıyacaklar ve teknoloji dünyasında ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri gerçek hayat uygulamalarıyla öğrenecekler.

Programın açılış töreninde konuşan Hepsiburada Teknoloji Grup Başkanı (CTO) Alexey Shevenkov, Hepsiburada, Türkiye’yi globalde temsil eden bir inovasyon merkezi. Programımızla öğrencilerin yazılım ürünü geliştirme sürecine olan bakış açılarını geliştirmeyi amaçlıyoruz dedi.

Açılış töreninde söz alan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen ise, Türkiye olarak, nitelikli personel yetiştirmek, global arenada rekabet gücümüzü artırmak için kritik öneme sahip diye konuştu. Programın öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Tüzgen, Öğrencilerimiz, teknoloji liderlerinden birebir öğrenme fırsatı bulacaklar dedi.

Açılış töreninde söz alan 42 Türkiye Direktörü Meltem Akbulut Yıldırmış ise, 42 Türkiye olarak yeni bir yükseköğretim modeli sunuyoruz. Amacımız, çalışan kimliğini kazanmış yazılımcıları sektöre kazandırmak dedi.

29 Mayıs 2024 tarihinde başlayan program, Kocaeli ve İstanbul’daki kampüslerde 8 modül boyunca devam edecek ve programı başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verilecek. 42 Türkiye’deki 2 yıllık temel eğitimini tamamlayan öğrenciler, Hepsiburada’nın staj programına dahil olacaklar.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img