HomeFashionHenkel, Diadermine'i Hollandalı Beauty International Şirketine Sattı

Henkel, Diadermine’i Hollandalı Beauty International Şirketine Sattı

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Çeviren

Gözde Meriç

Published



14 Haz 2023

Henkel, marka portföyünü rasyonelleştiriyor. Saç bakım markası Schwarzkopf ve deterjan markası Le Chat’ın sahibi olan Alman tüketim malları grubu, Diadermine cilt bakım markasını çok sessizce güzellik ürünlerinin beyaz etiketleri alanında uzman olan Hollandalı kozmetik şirketi Beauty International B.V.’ye sattı. Fransa’da iletilmiş olan resmi belgelere göre satış 16,32 milyon euro olarak değerlendirildi.

Diadermine Ürünleri – DR

Diadermine’nin ticari operasyonlarını bir geçiş dönemi boyunca yönetmeye devam edecek olan Henkel, yine merkezi Hollanda’da bulunan Labori International B.V. ile distribütörlük anlaşması imzaladı.

Diadermine, 1904 yılında Giambattista ve Cornelio Bonetti kardeşlerin himayesinde kuruldu ve kitlesel pazar dağıtımı dahilinde pazara sunulan yaşlanma karşıtı ürünleriyle tanınıyor. Marka 1980’lerin başından beri Henkel’e aitti.

Bir yıl önce Henkel grubu, kozmetik ve deterjan iş birimlerini birleştirerek bir Tüketici Markaları bölümü oluşturdu ve kurumsal yapısını yeniden düzenledi. 2023’ün ilk çeyreğinde bölüm %7,3’lük bir büyüme kaydederek 2,7 milyar Euro’luk bir gelire ulaştı.

Haziran ayının başında Henkel CEO’su Carsten Knobel, Alman Rheinische Post gazetesine grubun yapıştırıcılar (Henkel’in ana faaliyet alanı) ve tüketim malları sektörlerinde daha fazla satın alma ile ilerlemeyi planladığını belirtti.

Knobel ayrıca, Henkel’in daha önce yerel yatırımcılara 600 milyon Euro’ya sattığı Rusya’daki işletmesini geri alabileceğini de belirtti.
 
 
 
 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img