HomeFashionGucci Marka Genel Müdürü Maria Cristina Lomanto'yu Başkan Yardımcısı Olarak Atadı

Gucci Marka Genel Müdürü Maria Cristina Lomanto’yu Başkan Yardımcısı Olarak Atadı

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Çeviren

Gözde Meriç

Published



6 Nis 2022

Gucci Pazartesi günü yaptığı açıklamada Maria Cristina Lomanto’nun başkan yardımcısı ve marka genel müdürü görevine atandığını ifade etti.

Gucci – Sonbahar-Kış 2020 – Erkek Giyim – Milano – © PixelFormula

İtalyan moda evinin FashionNetwork.com’a e-posta yoluyla teyit ettiği üzere Lomanto, bu görevinde Gucci koleksiyonunu ve perakende mağazacılığını koordine etmeye, ayrıca görsel mağazacılık, güzellik ve gözlük lisanslama ve perakende eğitimine odaklanacak.

Yönetici Gucci bünyesine Paris’te CEO’su olarak görev yaptığı  Tod’a ait olan lüks şirket Roger Vivier’den katılıyor.

Lüks ürünler alanında bir emektar olan Lomanto, kariyerine Parisli Jil Sander markasının toptan satış bölümünde başladı ardından Yves Saint Laurent’e geçti.

Daha sonra, Prada Grubu içinde, Prada’nın deri ürünleri merchandising ve pazarlama direktörlüğü, Prada France’ın perakende direktörlüğü dahil olmak üzere çeşitli pozisyonlarda görev aldı ve sonunda WW perakende direktörü ve daha sonra ise Miu Miu’nun genel müdürü oldu.

Atama haberi, Fransız holding Kering Group’un sahibi olduğu Gucci için harika bir yılın ardından geldi.

Kering, Şubat ayı sonundaki en son ticari faaliyet güncellemesinde, Kering’in gelirinin yarısından fazlasını ve işletme gelirinin dörtte üçünü oluşturan Gucci’nin, 2021’de yıllık %31’lik bir gelir artışı kaydederek 9,73 milyar Euro gelire ulaştığını ve pandemi öncesi seviyelerine geri döndüğünü açıkladı.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img