HomeBasketballFIBA U17 Basketbol Dünya Kupası’nda Çin’den şok galibiyet, Fransa’ya karşı namağlup

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası’nda Çin’den şok galibiyet, Fransa’ya karşı namağlup

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

İstanbul (Türkiye) – Çin, FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası 2024’te B grubunda şampiyonluk adaylarından Fransa’yı 73-70 mağlup ederek turnuvanın sürprizine imza attı ve bu turnuvada Avrupalılara karşı yenilgisiz kaldı.

Boyuan Zhang, 18 sayı ve 8 ribaund ile Çin’i galibiyete sürüklerken, Yuezhou Li 14 sayı ve Sinan Huan 12 sayı, 10 ribaund ve 2 blok ile katkıda bulundu.

Zorlu bir maçtı ve ilk başta kazanacağımızı düşünmemiştik ama savaştık. Takımımla gurur duyuyorum.” – Çinli pivot Sinan Huan

Çin, ikinci çeyreğin ortasında 15 sayı geriden gelerek üçüncü çeyrekte öne geçti. Maç gidip geldi ve Fransa, 30 dakika sonrasında 58-56 öndeydi. Fransa, son periyodun ortasında 67-61’lik bir üstünlüğe sahipti ancak Sinan, son 2 dakikadan az bir süre kala 70-67 öne geçiren 9-0’lık bir seri başlattı.

Maxence Lemoine, Fransa için iki serbest atış kullandı ancak Zhang, maçı kazandıracak 73-70’lik üstünlüğü 9.2 saniye kala bir turnike ile attı.

Çin ve Fransa, bu turnuva tarihinde daha önce iki kez karşı karşıya geldi ve Asyalılar her iki maçı da kazandı. 2012’de grup aşamasında Fransa’yı 59-53 yendiler ve ardından 2014’te 7-8 Klasman maçında 87-79 galibiyet elde ettiler.

Çin’in galibiyeti, Fransa’ya Saint-Julien-les-Villas, Fransa’da yapılan hazırlık maçında 90-48 yenilmesinden sadece sekiz gün sonra geldi.

Çin turnuvada 1-1 ve Fransa ise 0-2 oldu.

FIBA

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img