HomeEntertainmentExodus’a Londra Film Festivali’nden ‘En İyi Drama’ Ödülü

Exodus’a Londra Film Festivali’nden ‘En İyi Drama’ Ödülü

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Türkiye’den göçe zorlananlar başta olmak üzere, dünyadaki mültecilik sorununa odaklanan ‘Exodus’ filmi, Londra’daki Bağımsız Film Festivali’nde ‘En İyi Drama’ ödülünü kazandı.

Çekimleri yaklaşık iki yıl süren ve ödüllü yönetmen Serkan Nihat’ın yönettiği Exodus filmi, 7 aday arasından festivalin açılış filmi olarak tercih edilmiş ve en fazla seyirci katılımının sağlandığı yapım olmuştu.

İlk gösterimi Şubat ayında Berlin Uluslararası Film Festivali’nde yapılan  Exodus’un yapımcıları Murat Kesgin ve Ender Zirekoğlu başka festivallerden de ödüller beklediklerini söylediler.

Kesgin ve Zirekoğlu, ‘Eserin Londra’daki bu önemli festivalde ‘En Iyi Drama’ ödülünü alması filmimizin sanat yolculuğunda heyecan verici bir adım’ ifadelerini kullandılar.

Dünyanın farklı ülkelerinden filmlerin yarıştığı Londra Bağımsız Film Festivali, her yıl Nisan ayında düzenleniyor. Erich Schultz tarafından kurulan festivalde drama, belgesel, bilim kurgu, korku, kadın yönetmen, kısa film, animasyon, deneysel kısa film gibi farklı kategorilerde ödüllerin veriliyor ve festival kapsamında bir senaryo yarışması ve dağıtım fuarı organizasyonu da düzenleniyor.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img