HomeFootballEURO 2024'te Türkiye'nin yükselişi: Tarihi istatistikler - Sözcü Gazetesi

EURO 2024’te Türkiye’nin yükselişi: Tarihi istatistikler – Sözcü Gazetesi

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselirken ilklere ve tarihe geçen istatistiklere imzasını attı…

Türkiye, turnuvada oynadığı 4 karşılaşmada 453.1 km koşarken, maç başı 113 km ortalama yakaladı. Ay-Yıldızlılar, Avusturya maçında da 114.3 km mesafe kat etti.

Arda Güler; Wayne Rooney ve Cristiano Ronaldo’nun ardından (2004), 20 yaşın altında olup bir Avrupa Şampiyonası’nda hem gol atıp hem de asist yapan üçüncü oyuncu unvanını aldı.

Avusturya karşısında 56 kez tehlike uzaklaştıran Milliler, bu istatistikte turnuvanın en iyisi oldu.

4 maçta 3 galibiyet elde eden A Milli Takım, İspanya (4G) ve Almanya’nın (3G – 1B) ardından turnuvanın en başarılı üçüncü takımı.

Türkiye turnuvanın en golcü takımlar sıralamasında 3. sırada: Maç başına 1,75.

FERDİ’DEN İYİSİ YOK

A Milli Takım’ın kilit isimlerinden Ferdi Kadıoğlu, sıra dışı istatistikler tutturdu. 5+ ikili mücadele kazanan (28), şut pası veren (11), çalım atan (5), top kapan (10) ve pas arası yapan (7) gurbetçi futbolcu, tüm bu istatistikler baz alındığında en başarılı futbolcu oldu.

Cumartesi günkü Hollanda maçı, Fenerbahçeli yıldız için ayrı bir öneme sahip. Ferdi 7 Ekim 1999’da Hollanda’nın Arhnem kentinde doğdu; Fenerbahçe’ye gelmeden önce de altyapı eğitimini NEC Nijmegen’de aldı.

“KORKUN BİZDEN!”

Avusturya maçının ardından Hollanda’nın yayıncı kuruluşuna canlı yayında Flemenkçe açıklamalarda bulunan Ferdi “Hollanda kesinlikle bizden korksun! Bir maçta ne kadar enerji koyduğumuza bakın. Hücumda tehlikeler yaratıyor, defansif olarak çok iyiyiz. Az önce telefonumu kontrol ettim ve Hollanda’daki birçok arkadaşımın mesajlar attığını gördüm. Hepsi Türkiye’yi destekliyor. Hepsine birer milli takım forması gönderdim. Hepsi o formayı giymek zorunda” dedi.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img