HomeFootballEURO 2024 ilk maçımız | Türkiye - Gürcistan maçı ne zaman? Muhtemel...

EURO 2024 ilk maçımız | Türkiye – Gürcistan maçı ne zaman? Muhtemel 11’ler ve detaylar!

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada F Grubu’nda yer alan Türkiye, ilk maçına Gürcistan karşısında çıkacak. BVB Dortmund Stadı’nda TSİ 19.00’da başlayacak olan maç, TRT 1 kanalından canlı yayınlanacak. Türkiye Milli Takımı, Gürcistan’ı yenerek turnuvaya galibiyetle başlamayı hedefliyor. Grubun diğer maçında ise Portekiz ile Çekya Leipzig’de karşılaşacak. Maçın başlama saati TSİ 22.00 olarak belirlendi.

Maçın hakemi kim?

Türkiye-Gürcistan maçında düdük çalacak hakem, Arjantinli Facundo Tello olacak. Tello’nun yardımcılıklarını yine Arjantinli Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Litvanya Futbol Federasyonu’ndan Donatas Rumsas olacak. VAR görevini ise İspanyol Alejandro Hernandez üstlenecek.

6. randevu

A Milli Takım, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2024) bugün Gürcistan ile tarihlerinde altıncı kez karşılaşacak. Türkiye, 2 resmi maç ve 3 özel maç olmak üzere geride kalan 5 maçtan 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda rakibine 12 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü. İki takımın son karşılaşması 24 Mayıs 2012’de Salzburg’da gerçekleşti. Bu maçla birlikte 12 yıl sonra yeniden karşı karşıya gelecekler.

Montella’nın 9. maçı

Türkiye, İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde 9. maçına Gürcistan karşısında çıkacak. Montella’nın görevde olduğu ilk 3 maçı kazanan Türkiye, sonraki 5 maçta galibiyet elde edemedi. Bu süreçte milli takım 11 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. Ay-yıldızlı ekip, Montella yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan’a karşı çıktı ve 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. İkinci maçında Konya’da Letonya’yı 4-0 mağlup eden milliler, üçüncü karşılaşmada ise deplasmanda Almanya’yı 3-2 mağlup etti. Montella’nın dördüncü maçı deplasmanda Galler ile 1-1 berabere sonuçlandı. İtalyan teknik adamın yönetimindeki ilk yenilgisini Macaristan deplasmanında 1-0’lık skorla alan milli takım, ardından Avusturya’ya karşı 6-1’lik ağır bir mağlubiyet yaşadı. Haziran ayında oynanan hazırlık maçında İtalya ile golsüz berabere kalan Türkiye, Polonya’ya ise son dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu.


EURO 2024'te E Grubu ilk maçları tamamlandı

EURO 2024’te E Grubu ilk maçları tamamlandı

Muhtemel 11’ler

Türkiye: Mert, Kaan, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Salih, Hakan, Arda, Kenan, Kerem, Barış Alper

Gürcistan: Mamardashvili, Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze; Kvaratskhelia, Mikautadze

Kaynak: Haber Merkezi

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img