HomeFitnessElazığ, vücut geliştirme ve fitness sporunda zirveye oynuyor

Elazığ, vücut geliştirme ve fitness sporunda zirveye oynuyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Evren Kılıç, profesyonellik anlamda son dönemlerde özellikle vücut geliştirme ve fitness sporunun Elazığ’da yükselişe geçtiğine dikkat çekerek, bu anlamda dünya şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve Türkiye şampiyonlukları gibi dereceler elde ettiklerini kaydetti.


TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da vücut geliştirme ve fitness sporunun gelişimi, son yıllarda dikkat çekici bir şekilde ilerliyor. Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Elazığ İl Temsilcisi Evren Kılıç, iki yıldır sürdürdüğü görevinde sporculara destek vererek ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde edilmesine katkı sağlıyor. Kılıç, Elazığ’ın sportif başarılar anlamında büyük bir yükselişe geçtiğini belirtiyor.

Elazığ, vücut geliştirme ve fitness sporunda zirveye oynuyor

Elazığ’da Vücut Geliştirme ve Fitness Sporunun Yükselişi

Elazığ’da vücut geliştirme ve fitness sporunun profesyonellik anlamında büyük bir ilerleme kaydettiğine dikkat çeken Evren Kılıç, son yıllarda dünya şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve Türkiye şampiyonlukları gibi önemli dereceler elde ettiklerini vurguluyor. Kılıç, “Bu başarılar, sporcularımızın özverili çalışmaları sayesinde gerçekleşti. Ulusal ve uluslararası alanda Elazığ’ın adını duyuruyoruz” dedi.

Elazığ, vücut geliştirme ve fitness sporunda zirveye oynuyor

Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri

Ağustos ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmeleri için hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Kılıç, Elazığ’ın tarihinde ilk kez bir kadın sporcunun bu şampiyonada podyuma çıkacağını ve madalya beklediklerini ifade etti. Kılıç, “Elazığ’da bu sporun gelişimi ve değişimi için sporcularımıza destek vermek amacıyla il temsilciliği yapıyorum. Bu süreçte, ilimizdeki sporcuların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Özellikle Hakan Erikçi ve Atakan Kılıç, 21 yaş kategorisinde Türkiye dereceleri alarak milli takım seçmelerine katıldılar. Uğur hocamız da federasyonumuzun desteklediği bir organizasyonda dünya şampiyonu oldu. Tuba Yıldırım ise cumhuriyet tarihinde Elazığ’ı ilk kez temsil edecek kadın sporcu olarak Türkiye Şampiyonası’na katılacak” dedi.

Elazığ, vücut geliştirme ve fitness sporunda zirveye oynuyor

Sporculardan Büyük Başarılar

Uluslararası müsabakalarda dünya şampiyonluğu bulunan vücut geliştirme sporcusu ve antrenörü Uğur Yıldırım, Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmeleri için hazırlıkların iyi gittiğini belirterek, “28 Ağustos’ta düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Süreç şu an olumlu ilerliyor ve hazırlıklarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Elazığ, vücut geliştirme ve fitness sporunda zirveye oynuyor

Cumhuriyet tarihinde ilk kez Elazığ’ı temsil edecek kadın vücut geliştirme sporcusu Tuba Yıldırım ise bu spora eşiyle tanıştıktan sonra başladığını belirterek, “Yaklaşık dört yıldır profesyonel olarak devam ediyorum. Türkiye yarışmasında 28 Ağustos’ta eşimle birlikte yarışacağız ve güzel bir derece ile dönmeyi hedefliyoruz” dedi.

Elazığ, vücut geliştirme ve fitness sporunda zirveye oynuyor
Elazığ’ın Sporda Yükselen Yıldızı

Elazığ’ın vücut geliştirme ve fitness sporunda ulusal ve uluslararası başarılarıyla dikkat çekmesi, genç sporcular için büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Evren Kılıç’ın önderliğinde, Elazığ’ın sportif başarılara imza atması, şehrin spor alanında daha da gelişmesine katkı sağlıyor.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img