HomeFashionDünyaca ünlü Türk moda tasarımcısının yeni koleksiyonu görücüye çıkıyor

Dünyaca ünlü Türk moda tasarımcısının yeni koleksiyonu görücüye çıkıyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Moda Dünyasında Yeni Bir Soluk: ZEY Markasının Sev Kardeşim Koleksiyonu

McKinsey’in yayımladığı The State of Fashion raporuna göre moda sektörü, pandemiden bu yana en durgun ve belirsiz dönemini yaşarken bile büyümeye devam ediyor. Raporda, tüketici beklentilerinin bu büyümeyi desteklediği vurgulanmış ve moda tutkunlarının yeni tarzlar keşfetmeyi beklediği belirtilmiştir.

ZEY markasının Kurucusu ve Tasarımcısı Zeynep Ağırbaş, Rock star temasıyla Türkiye’de ve yurt dışında da adından söz ettiren koleksiyonlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Sev Kardeşim isimli son koleksiyonu, Yeşilçam filmlerinden ilham alınarak hazırlanmış ve 24-25 Mayıs tarihlerinde Galata’daki Postane İstanbul’da sergilenecek. Hatay Deprem Dayanışması Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen Rimmen Kadın Kooperatifi tarafından üretilen koleksiyon, toplumsal dayanışmanın gücünü yansıtmaktadır.

Yeni koleksiyonu için ilhamını Yeşilçam filmlerinden, Samandağ’ın güçlü kadınlarından ve el işi atölyelerinden alan Zeynep Ağırbaş, “Sev Kardeşim” koleksiyonunda kadın dayanışmasını ve el işçiliğini ön plana çıkarmıştır. Canlı renkler ve çiçekli motiflerle 80’leri bir hayal dünyasına taşıyan tasarımları, Anadolu kadınının gücünü ve kültürel mirasımızı yansıtmaktadır.

Zeynep Ağırbaş’ın Tasarım Felsefesi

Zeynep Ağırbaş, koleksiyonlarında sürdürülebilirlik ilkelerini göz önünde bulundurarak atık malzemeleri değerlendirmekte ve doğal materyaller kullanmaktadır. Tasarımları zamansız, asi, cesur ve özgün olup herkesin dikkatini çekecek tarzda tasarlanmaktadır. Ürünlerini İstanbul, Londra, New York ve Pekin gibi şehirlerde sergileyen Zey markası, uluslararası platformlarda yüksek beğeni toplamaktadır.

Zeynep Ağırbaş’ın tasarımlarında kendinden ve hayranlık duyduğu sanatçılardan ilham alarak cinsiyetsiz ve rock tarzı parçalar tasarladığı bilinmektedir. Tasarımlarında farklı gruplara fırsat eşitliği sunarak topluma değer katmakta ve zanaatkarların işlerine destek olmaktadır. Gelecek hedefleri arasında kültürel mirasımızı moda endüstrisinde yaşatmayı ve zanaatkarların zanaatlarını sürdürebilmeleri için destek vermeyi amaçlayan Zeynep Ağırbaş, tasarımlarıyla büyük bir ilgi görmeye devam etmektedir.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img