HomeWorldDP World ve Evyap Grubu'ndan Stratejik Birleşme

DP World ve Evyap Grubu’ndan Stratejik Birleşme

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

DP World ve Evyap Grubu, Türkiye‘nin küresel ticaretteki rolüne önemli katkı sağlayacak stratejik bir birleşme gerçekleştirdi. Bu birleşme ile iki dev liman altyapısı, Marmara Denizi’nde “DP World Evyap Yarımca” ve “DP World Evyap Körfez” olarak faaliyet gösterecek ve toplam 2 milyon TEU’yu aşan yıllık konteyner elleçleme kapasitesine sahip olacak.

Türkiye sanayisinin kalbinde yer alan DP World ve Evyap Grubu, Rekabet Kurumu’ndan alınan onayın ardından birleşme sürecini tamamladı. Yeni yapı, DP World Evyap adı altında hizmet verecek. DP World, Evyapport’ta yüzde 58 hisseye sahip olurken, Evyap Grubu DP World Yarımca’da yüzde 42 hissenin sahibi oldu. İki terminal, toplam 2 bin 88 metre yanaşma alanına sahip olacak ve aynı anda birden fazla büyük konteyner gemisinin yanaşmasına uygun yapıda hizmet verecek.

Yıllık toplam konteyner elleçleme kapasitesi 2 milyon TEU’yu aşacak olan DP World Evyap, entegre operasyon proje ve ağır yük taşımacılığı hizmetlerini de içerecek şekilde genişleyecek. Bölgede giderek artan ve çeşitlilik gösteren lojistik taleplerini karşılamayı hedefleyen DP World Evyap, Türkiye’nin uluslararası tedarik zincirlerindeki büyüyen rolünü güçlendirecek.

DP World Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem, “Küresel ticareti daha güçlü, daha verimli ve sürdürülebilir geleceğe taşımaktır. Evyapport ile stratejik ortaklığımız, en önemli pazarlarımızdan biri olan Türkiye’de bu vizyonun parçası. Müşterilerimize uçtan uca çözümler sunmaktan, bu birliğin hız ve verimlilik açısından getirdiği birçok faydayı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

DP World Türkiye CEO’su Kris Adams ise “Bu heyecan verici ortaklık, Türkiye ve bölge için önemli ekonomik faydalar sağlayacak. İki yapının mevcut güçlü altyapılarının DP World Evyap altında birleştirmesi, müşterilerimize giderek önemli hale gelen bu bölgede, güçlü ve yeni hizmet sunacak” şeklinde konuştu.

Evyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Evyap, “Bu ortaklık ile DP World’ün küresel uzmanlığını ve Evyapport’un yerel gücünü birleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayede limancılık sektöründeki yatırımlarımızı genişletirken, sektördeki varlığımızı da güçlendireceğiz. Yeni şirket, oluşturacağı tedarik zinciri çözümleri ile operasyon sürelerini kısaltacak, hizmet çeşitliliğini zenginleştirecek ve her iki terminalin yükselen verimliliğiyle müşterilerimize ve Türkiye’nin ticaretine değer katacak” dedi.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img