HomeFashionÇin Tedarik Zincirine Yönelik Eleştirilerin Ardından Shein 'Türkiye'ye Yöneliyor'

Çin Tedarik Zincirine Yönelik Eleştirilerin Ardından Shein ‘Türkiye’ye Yöneliyor’

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Yayınlanan bir rapora göre, hızlı moda devi Shein, Çin’deki işgücünü kullanmasına yönelik eleştirilerin ardından Avrupa faaliyetleri için tedarik zincirine Türkiye merkezli işletmeleri eklemeyi planlıyor.

Shein

This Is Money’nin haberine göre, Avrupa ve Birleşik Krallık’taki ana pazarlarına daha yakın tedarikçiler kullanma planı, Çinli yetkililerin Shein’in Londra Borsası’na girme niyetinin duyulmasından bu yana maruz kaldığı eleştirilerden memnun olmadıklarının duyulmasının ardından geldi.

Eleştirmenler, Shein’in Çin’de düşük ücretli hazır giyim işçilerini sömüren tedarikçiler kullandığını ve bu sayede kıyafetlerini daha düşük fiyatlara satabildiğini ve bazı faaliyetlerin Türkiye’ye taşınmasının bu bağlamda kesinlikle mantıklı olacağını belirtiyor.

Ancak Shein ile ilgili pek çok konuda olduğu gibi (halka arzın kendisi de dahil olmak üzere) şirket tarafından henüz herhangi bir doğrulama yapılmadı.

Shein’in Londra’da 50 milyar sterlinlik bir halka arz planlamaya devam ettiğine inanılıyor. Ancak şirketin halka arz için ilk adım olarak Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi’ne başvuruda bulunduğu bildirilse de, şirket yine de fikrini değiştirebilir ve bunun yerine Hong Kong’da halka arz yapabilir.

Shein’e yönelik eleştiriler, İngiltere’de hisse senetlerinin listelenmesiyle bağlantılı sorunlara işaret eden İngiliz Moda Konseyi (BFC) de dahil olmak üzere çeşitli çevrelerden geldi.

BFC başkanı Caroline Rush geçen ay yaptığı açıklamada “Küresel moda liderlerinin haklı olarak sektörümüzü sosyal, çevresel ve ekonomik açıdan daha sürdürülebilir hale getirmeye odaklandığı bir dönemde, hükümetin Shein’e Londra Borsası’na giriş için teklif götürmesi ve Shein’in bu yöndeki kararı, Birleşik Krallık moda tasarımcıları ve perakendecileri için ciddi bir endişe kaynağıdır” dedi.
 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img