HomeSportsCANLI | Hollanda Türkiye

CANLI | Hollanda Türkiye

Date:

Related stories

Iran warns Israel of ‘crushing response’ after attacks on Hezbollah

Israel will face “a crushing response from the axis...

Hezbollah chief vows ‘punishment’ of Israel after explosive device attacks

Hassan Nasrallah, Hezbollah’s leader, threatened Israel with “tough retribution...

Türkiye launches new tech visa program

Türkiye on Monday presented a new visa program aimed...

Here’s How to Plan the Perfect Trip to Bodrum, Türkiye (Says Me)

There I was, treading water in the clear blue...

Hezbollah’s Nasrallah says Israel’s Lebanon attacks crossed ‘all red lines’

Hezbollah leader Hassan Nasrallah says the pager and walkie-talkie...
spot_imgspot_img

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında bugün Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

İŞTE 11’LER


Hollanda: Verbruggen, Van Dijk, De Vrij, Dumfries, Ake, Reijnders, Schouten, Simons, Bergwijn, Depay, Gakpo

Türkiye: Mert, Mert Müldür, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Kaan, Salih, Hakan, Kenan Yıldız, Barış Alper, Arda Güler

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada son 8 takım arasına kalan Türkiye, Hollanda’yı da geçerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Başkentte yer alan Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki maç, TSİ 22.00’de başlayacak.

Ay-yıldızlı ekip; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu’nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz’in ardından ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, bu turda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu’nu 4 puanla tamamladı ve en iyi 3’üncüler arasından son 16 turuna kaldı. Hollanda, son 16 turunda Romanya’yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Bu turu geçen ekip, İngiltere-İsviçre eşleşmesinin galibiyle 10 Temmuz’da Dortmund’da yarı final mücadelesine çıkacak.

İNGİLTERE – İSVİÇRE MAÇININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN



FRANSIZ HAKEM YÖNETECEK

Hollanda ile Türkiye arasındaki karşılaşmada, Fransız hakem Clement Turpin düdük çalacak.

Turpin’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Almanya Futbol Federasyonundan Felix Zwayer olacak. Karşılaşmada Fransız Jerome Brisard ise VAR görevini üstlenecek.

MİLLİ TAKIMDA 3 EKSİK

A Milli Takım‘da kart cezalıları İsmail Yüksek, Orkun Kökçü ve Merih Demiral maçta forma giyemeyecek.

Milli takımda cezası sona eren kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın ise sahadaki yerini alabilecek.

Hollanda’da ise cezalı oyuncu bulunmuyor.

MAÇTAN ÖNEMLİ NOTLAR

Bugüne kadar 14 kez karşı karşıya gelen Hollanda (6G) ile Türkiye (4G), büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde ilk kez rakip olmaya hazırlanıyor.

Hollanda ile Türkiye arasında oynanan son iki maçta 13 gol atılırken (ortalama 6.5); Mart 2021’de oynanan karşılaşmayı Türkiye (4-2), Eylül 2021’deki mücadeleyi ise Hollanda (6-1) kazandı.

Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) oynadığı son yedi çeyrek final eşleşmesinin beşinde turu geçen Hollanda, son olarak 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin’e seri penaltılarla elendi. Portakallar, 2008’de 3-1 kaybettiği Rusya karşılaşmasından bu yana Avrupa Şampiyonası’nda bu aşamaya ilk kez ulaştı.

Türkiye büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde dördüncü kez çeyrek finale yükseldi (EURO 2000, 2002 Dünya Kupası & EURO 2008). Son iki tecrübesinde turu geçmeyi başaran Türkiye, EURO 2000’de Portekiz’e 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

Hollanda, Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı son dokuz eleme turunun sadece üçünde rakiplerini turnuva dışına itti. Bir önceki turda Romanya’yı 3-0 yenen Portakallar, şampiyon olduğu 1988’in ardından ikinci kez bir turnuvada iki eleme turu eşleşmesinden galip ayrılmak için sahaya çıkıyor.

Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez üst üste üç galibiyet almak için sahaya çıkmaya hazırlanan Türkiye, büyük turnuvalarda ise 2002 Dünya Kupası’nın ardından bunu ikinci kez başarmak istiyor.

Türkiye, EURO 2024’te 18 sarı kart görürken; Avrupa Şampiyonası tarihinde bir turnuvada daha fazla kart çıkan tek ülke Çekya (EURO 1996; 19 sarı & 1 kırmızı). Türkiye büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) oynadığı son 24 maçta da en az iki kart gördü.

Son iki büyük turnuvada (2022 Dünya Kupası & EURO 2024) Cody Gakpo’dan (6) daha fazla gol atan tek Avrupalı oyuncu Kylian Mbappe (9). Hollandalı oyuncu bu altı golünü altı maça yayarken, Portakallar adına daha fazla büyük turnuva karşılaşmasında rakip fileleri havalandıran üç isim var: Dennis Bergkamp (10), Robin van Persie (8) & Wesley Sneijder (7).

EURO 2024’te çeyrek final aşamasına gelene kadar Tijani Reijnders’ten (10) daha fazla rakip savunma hattını kıran pas atan sadece iki oyuncu var: Joshua Kimmich (14) & Kevin De Bruyne (11). Hollandalı orta saha, bir önceki turda oynadıkları Romanya karşılaşmasında bunu beş kez başardı.

Türkiye (Arda Güler; 3 & Kenan Yıldız; 3), Avrupa Şampiyonası tarihinde İspanya (EURO 2020) ile birlikte bir turnuvada 20 yaş altı oyuncularına ilk 11’de en fazla şans veren iki ülkeden biri konumunda (6). Arda (1 gol & 1 asist) aynı zamanda Wayne Rooney (EURO 2004; 4 gol & 1 asist) ve Cristiano Ronaldo’nun (EURO 2004; 2 gol & 2 asist) ardından bir Avrupa Şampiyonası’nda hem gol atan hem asist yapan üçüncü 20 yaş altı isim oldu.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img