HomeEntertainmentBiden adaylıktan çekilecek mi? Baskılar artarken açıklama yaptı...

Biden adaylıktan çekilecek mi? Baskılar artarken açıklama yaptı…

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Black Entertainment Television News’e verdiği röportajın bir bölümünde, ABD Başkanı Joe Biden, ülkenin kendisine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Son dönemdeki gafları ve rakibi eski ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı zayıf canlı yayın performansları nedeniyle zihinsel ve fiziksel sağlığı sorgulanan 81 yaşındaki Biden, “Yaş sadece bilgelik getirir” ifadesini kullandı.

Biden, ülkesine birçok iyi şey yaptığını ve yapacak daha çok şey olduğunu vurgulayarak, adaylığını sürdürme niyetinde olduğunu dile getirdi. 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi adaylıktan çekilmesine neyin sebep olabileceği sorulduğunda, “Eğer tıbbi bir durum ortaya çıkarsa ve doktorlar gelip bana şu sorunun var derse, o zaman olabilir” yanıtını verdi.

KORONAVİRÜS KAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Biden’ın açıklamalarının ardından Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden’ın Las Vegas’taki bir etkinlik sonrasında Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Aşılı olduğu için hafif semptomlar gösteren Biden’ın Delaware’de kendini izole edeceği açıklandı. Biden’ın durumu hakkında düzenli olarak güncellemeler yapılacağı ve doktorunun notlarında üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri gösterdiği, ateş ve nabzının normal olduğu belirtildi.



Fransa'da Ulusal Meclis yeni başkanını seçecek

Fransa’da Ulusal Meclis yeni başkanını seçecek

ÇEKİLME BASKISI YAPIYORLAR

Öte yandan, Biden’a çekilmesi yönünde Demokrat Parti içinden baskılar artmaya devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff de Biden’a çekilme çağrısı yapanlar arasına katıldı. Schiff, “Kampanyadan çekilme kararı Biden’ın vereceği bir karar ancak artık bayrağı devretme zamanının geldiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu. Biden’a çekilme çağrısı yapan Demokrat Partili sayısı 20’yi geçti.

Cumhuriyetçilerin başkan yardımcı adayı James David Vance ve Biden’ın başkan yardımcısı adayı Kamala Harris’in 12 Ağustos’ta canlı yayında münazara yapacakları bildirildi. Demokratların Ulusal Kongresi’nin ise 19 Ağustos’ta gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img